La Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant rep el Premi a la Qualitat del Projecte Erasmus+
ELPERIODIC.COM - 14/12/2021La cerimònia de lliurament de guardons s’ha celebrat en el Teatre Real de Madrid
El projecte HeiM – Patrimoni en moviment de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, UPUA, ha sigut guardonada amb el Premi a la Qualitat en la categoria d’Associació Estratègica d’Educació de Persones Adultes. El jurat ha destacat “la promoció dels valors inherents al patrimoni cultural europeu en les persones majors”, però el premi és també un reconeixement a la dilatada trajectòria de qualitat de la Universitat Permanent en Erasmus+. Ha sigut la directora de la UPUA, Marian Aleson, l’encarregada de rebre el premi que lliura el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE).
Els guardons es lliuren en el marc de les Jornades Anuals de Difusió i Informatives Erasmus+, que organitza la SEPIE, organisme que actua com a Agència Nacional del Programa Erasmus+ de la Unió Europea en els àmbits de l’educació i la formació a Espanya i que està adscrit al Ministeri d’Universitats.
El projecte HeiM – Patrimoni en moviment ha sigut una iniciativa liderada per la UPUA i desenvolupada al costat de socis d’Islàndia (U3A Reykjavik), Polònia (Towarzystwo Demokratyczne Wschód) i Croàcia (PuÄko otvoreno uÄilište Zagreb) entre 2018 i 2021.
Al llarg de dos anys i mig, el consorci ha treballat per fomentar el patrimoni cultural i els seus valors com a part fonamental del desenvolupament de la societat europea. El projecte ha aconseguit els seus objectius gràcies a la utilització de mètodes innovadors en l’ensenyament de les persones adultes que valoren l’experiència i les habilitats d’aquest col·lectiu, impulsant d’aquesta manera la seua integració social, la millora de la comprensió intercultural i la pertinença a la comunitat.
Així mateix, les persones adultes participants han dut a terme un minuciós treball de recerca que ha donat com a resultat l’elaboració i publicació de 21 rutes gratuïtes amb les quals descobrir el patrimoni històric, la gastronomia o els recursos naturals d’Espanya, Islàndia, Polònia i Croàcia.