La Universitat d'Alacant s'ompli d'iniciatives d'ocupabilitat amb diversos programes al març
El Centre d'Ocupació oferirà formació i orientació a l'estudiantat amb activitats com a “Millora la teua Inserció Laboral”, “Decideix-te a Emprendre” i “Bootcamp”
El Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat d'Alacant, a través del Centre d'Ocupació, ofereix a l'estudiantat de la institució i al públic en general diferents programes d'ocupabilitat i emprenedoria que, al llarg de tot el curs lectiu, es presenten en diferents propostes com a cursos, tallers, conferències o seminaris, entre altres. Durant el mes de març, concretament, són tres els programes amb inscripció oberta els que, en conjunt, oferiran al públic interessat més d'una dotzena de conferències i tallers en els quals les opcions d'ocupabilitat i emprenedoria seran abordades des de molt diferents perspectives.
La primera proposta que es desenvoluparà és el programa “Millora la teua Inserció Laboral”. Aquest programa cerca proporcionar a l'estudiantat i als egressats les eines necessàries per a afrontar el procés de cerca d'ús de manera efectiva. Les sessions, que seran presencials i a les quals el termini d'inscripció està obert, començaran el dia 10 amb “Com funciona un procés de selecció”, a càrrec de Laura Brotons, People & Talent Manager de l'empresa PAVIGYM. La següent sessió serà “Com afrontar una entrevista de selecció de personal” i serà impartida per Patricia Montoro, formadora i directora de RH en Grup Illice, el 16 de març. “Treball en equip i resolució de conflictes” és el títol de la següent conferència, que serà el 22 de març i estarà impartida per Yolanda Pérez, formadora i directora de Yolanda Pérez Psicóloga/Eclipsi Solucions. Amb el títol de “L'èxit de LinkedIn: Xarxes Socials i marca personal per a la cerca d'oportunitats”, la següent sessió tindrà lloc el 29 de març i estarà impartida per Marina Planelles, consultora en Sirania Recursos Humans. Finalment, el programa es tancarà amb “Aprèn a confeccionar el teu currículum i carta de presentació”, impartida pel Centre d'Ocupació de la UA en dos torns, un matinal i un altre vespertí, en els dies 6 i 7 d'abril.
El segon programa del mes que proposa el Centre d'Ocupació de la UA es titula “Decideix-te a emprendre 2022”. Es tracta d'una activitat formativa desenvolupada en col·laboració amb ImpulsAlicante i es compon de set sessions específiques dirigides a la maduració de les idees de negoci i obtenció d'eines de gestió per a la seua posada en marxa, que forma part de l'itinerari ua:emprèn lab 2022. La inscripció romandrà oberta fins al 7 de març.
La primera sessió serà el dimarts 8 de març i en ella, Ester González, de l'Agència Local de Desenvolupament d'Alacant, parlarà sobre “La idea de negoci i el Pla d'Empresa”. El dijous 10 de març tindrà lloc la conferència “La creativitat en l'empresa”, per Anes Ortigosa, creatiu publicitari. El 15 de març serà torn per a “El màrqueting i el Pla de vendes de l'empresa”, a càrrec de José Ramón Gonzálvez, de l'empresa Solutionsinside. Per al dijous 17 de març, la proposta serà “Experiències empresarials”, impartida per Andrés Fullana, de l'empresa Fych Technologies, i Daniel Eivissa, d'Aiudo. El 22 de març serà torn d'Ángel Buigues, BStartup advisor en Banc Sabadell, amb la conferència “Finançament del negoci”. La sisena sessió serà el 24 de març i amb el títol de “Pla Financer. El quadre de comandament de l'empresa”, serà impartida per Juan Martínez, de Grup HOB Assessors/Advocats/Consultors. La sessió de clausura serà a càrrec de María del Carmen Aranda, professora de Dret de la Universitat d'Alacant, i parlarà sobre “Aspectes jurídics, fiscals i laborals de l'empresa”.
Amb el nom de “Bootcamp. Generació d'idees de negoci”, el tercer dels programes de març tindrà lloc en dues sessions els dies 21 i 22 de març. Aquesta proposta està dirigida a estudiants i titulats de la Universitat d'Alacant que pretenguen descobrir i posar en pràctica eines per a la generació d'idees de negoci de manera col·laborativa. Durant les 10 hores de duració del curs, es tracten tots els passos necessaris per a crear un negoci, des de la idea inicial a la presentació del projecte. Estarà dirigit per Roberto Payá Domenech, soci-director de GOINN-StartUp & Pime Solutions.