La Universitat d’Alacant celebra la I Setmana de la Discapacitat
Pretén visibilitzar i destacar els drets fonamentals de les persones amb discapacitat i la seua participació plena en tots els àmbits de la societat
La Universitat d’Alacant celebra del 27 al 30 de novembre la I Setmana de la Discapacitat, una iniciativa integral que vol sensibilitzar i formar a tota la comunitat universitària sobre diversos tipus de discapacitats.
Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el pròxim diumenge 3 de desembre, la Universitat d’Alacant s’uneix a la commemoració amb aquesta iniciativa, organitzada pel Centre de Suport a l’Estudiant.
L’objectiu principal és visibilitzar i destacar els drets fonamentals de les persones amb discapacitat i promoure la seua participació plena en tots els àmbits de la societat.
Les jornades, que se celebraran en l’edifici Germà Bernàcer, comptaran amb la participació de professionals destacats de l’àmbit associatiu de la província d’Alacant, els qui impartiran de forma totalment gratuïta tallers de sensibilització i formació. Aquests tallers s’enfocaran a proporcionar una comprensió més profunda de les diferents realitats que enfronten les persones amb discapacitat, i promoure així l’empatia i l’enteniment.
El punt central de la setmana serà l’acte de Lectura de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc el divendres, 1 de desembre, a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer, de 10.00 a 12.00 hores.
La cerimònia comptarà amb la presència de la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, qui inaugurarà l’esdeveniment juntament amb la participació de l’equip de govern, la comunitat universitària i diverses entitats del tercer sector.
A més, Radio Yananá donarà cobertura durant tota la jornada amb la realització d’entrevistes a responsables, professionals, persones i/o associacions que assistisquen a l’acte, i també als moments de cultura, debat i reflexions al voltant de la discapacitat.
Amb l’organització d’aquestes activitats, la Universitat d’Alacant reafirma el compromís amb la construcció d’un entorn inclusiu, on es valora la diversitat com una riquesa en el procés d’aprenentatge.