La Universitat d’Alacant acull unes jornades sobre lideratge educatiu i ODS
Adreçades principalment a professorat de centres educatius no universitaris i PDI, tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre a la Facultat d’Educació
La Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant acull durant els dies 23 i 24 de novembre les Jornades sobre Lideratge Educatiu i ODS en el Marc de la LOMLOE, que organitza l’equip del projecte emergent «Lideratge educatiu per al desenvolupament sostenible» de la Universitat d’Alacant, el CEFIRE d’Alacant i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UA.
Les jornades començaran a les 16 hores a la sala d’actes de la Facultat d’Educació i abordaran el lideratge en el marc de l’Agenda 2030 per a la transformació dels centres escolars. Per aquest motiu, s’adrecen especialment a professorat de centres educatius no universitaris i PDI de la UA.
A grans trets, l’objectiu de les jornades és reflexionar sobre què significa liderar per a impulsar una educació transformadora i conèixer les pràctiques més eficaces per a integrar els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) a les aules, expliquen els organitzadors.
Amb aquest objectiu, en l’esdeveniment participaran nombrosos especialistes en aquesta àrea, com Javier Bahón, mestre i pedagog expert en lideratge escolar; Esther Álvarez, inspectora d’Educació i Coordinadora de la Xarxa de Centres 2030; Gisela Cebrián Bernat, professora de la Universitat Rovira i Virgili especialitzada en lideratge educatiu i sostenibilitat; Sonia Ortega Gaite, experta en educació per a la ciutadania global i cooperació internacional de la Universitat de Valladolid; Rosa Roig, coordinadora de Formació del projecte europeu «Women’s legacy: our cultural heritage for equity», i José Antonio Corral, formador i coordinador del Programa per a la Prevenció de l’Assetjament i la Violència Escolar TEI-Tutoria entre Iguals, a la Comunitat València.
Durant la sessió del dijous 24 de novembre es realitzaran tallers d’experiències pràctiques amb ODS en els CEIP, com el Taller d’ODS i medi ambient, a càrrec de Gisela Cebrián, Remedios Payá i Marina Pérez; Taller ODS i justícia social, a càrrec de Rebeca Cartagena, Rocío Cervera i Paloma Ortín; Taller ODS i coeducació, a càrrec de M. Carmen Marco, Maria Sellés Nogueroles, Carmen González Rovira i Elia Agulló, i Taller ODS i cultura de pau, a càrrec de Lia Espósito, Sara Fernández i Tonyi Perea).