La Universitat d’Alacant acull l’Assemblea General de la Federació EFOS
La Federació Europea d’Estudiantes Majors Universitaris, a través de la Universitat Permanent de la UA, celebra la seua reunió principal i una posada en comú de projectes durant tres jornades
La Universitat d’Alacant (UA), a través de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant (UPUA), acull des d’ahir i fins al 26 d’octubre l’Assemblea General de la Federació Europea d’Estudiants Majors Universitaris (EFOS), un esdeveniment en què participen representants d’universitats de països europeus com Eslovàquia, República Txeca, Suècia, Alemanya, Polònia i Croàcia, entre d’altres.
L’assemblea va començar ahir a la vesprada amb una reunió del Comitè Executiu de la federació. Aquest matí, la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA ha acollit la benvinguda als participants en un acte presidit per Francisco Torres, vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües de la UA, que ha estat acompanyat per Nadežda Hrapková, membre del Comitè sobre l’Envelliment de l’ONU, i Marian Alesón, directora de la UPUA.
Després de la benvinguda s’han elegit els nous membres de la direcció de la federació i, precisament, Alesón ha sigut elegida vicepresidenta de la federació.
El programa de la trobada continuarà amb una posada en comú de les bones pràctiques aplicades en els programes universitaris adreçats a persones grans de les diferents organitzacions participants. En aquest espai es tractaran les iniciatives relacionades amb les mobilitats del programa Erasmus+ en l’àmbit de l’educació d’adults i es donarà especial rellevància a l’impacte de la internacionalització en l’aprenentatge al llarg de la vida.
La federació EFOS està desenvolupant un projecte centrat en el medi ambient, motiu pel qual s’han programat dues conferències a càrrec dels doctors Antonio Roselli, de la Universitat Otto von Guericke de Magdeburg (Alemanya), i César Bordehore, de la Universitat d’Alacant, respectivament. Totes dues ponències abordaran aspectes relacionats amb la sostenibilitat i l’impacte ambiental des de perspectives científiques innovadores.
Com a part d’aquest enfocament, i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Torrevella i la Seu Universitària de la UA en aquest poble saliner, l’assemblea acabarà amb una eixida de camp, el dissabte 26 d’octubre, en què els participants visitaran el Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Mata i les Salines de Torrevella, espais on podran explorar el valor ambiental i el potencial biotecnològic de la llacuna Rosa i el seu entorn.