La Seu Universitària de Torrevella organitza la conferència 'Entre flamencos: historia de un evento excepcional'
Francisco J. Martínez, director del Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevella, i Federico Kenzelmann, fotògraf de paisatge i fauna salvatge, parlaran demà de la colònia de flamencs a la llacuna de Torrevella i el seguiment fotogràfic d’aquests
La colònia de flamencs de la Llacuna de Torrevella serà el tema de central de la videoconferència online «Entre flamencos: historia de un evento excepcional», que organitza la Seu Universitària de Torrevella en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, demà dimecres 28 d’abril a les 19 hores.
Francisco J. Martínez, director del Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevella, i Federico Kenzelmann, fotògraf de paisatge i fauna salvatge, parlaran demà de la colònia de flamencs en la Llacuna de Torrevella i el seguiment fotogràfic d’aquests.
Francisco J. Martínez, director conservador del Parc Natural del Fondo, Salines de Santa Pola i Llacunes de la Mata i Torrevella des del juny del 2016, i director conservador del Paisatge Protegit de Sierra Escalona i el seu entorn, oferirà una breu descripció de les espècies de flamenc en el món i parlarà de l’evolució en el temps de la reproducció dels flamencs a la Llacuna de Torrevella.
Martínez, explica que «la colònia reproductiva de flamenc comú es va formar fa al voltant d’un any a la Llacuna de Torrevella, i és la primera vegada que al Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella es produeix un esdeveniment d’aquestes característiques. És un esdeveniment excepcional, a més, perquè no són molts els llocs a Espanya on es reprodueix el flamenc comú, ja que aquesta espècie forma colònies reproductives molt nombroses i necessita unes condicions molt especials per a formar aquests pujols reproductius».
Per part seua, el fotògraf Federico Kenzelmann, explicarà com es va fer el seguiment i la fotografia de la colònia de flamencs en el dic central de la llacuna de Torrevella, i incidirà en l’ètica utilitzada en envair la vida salvatge per a fer el registre fotogràfic. Així mateix, explicarà algunes estratègies de camuflatge que va emprar en l’acostament i com va construir la bassa portamaterial o el palet flotant, anomenat Hidrohide pels ocellaires.
Federico Kenzelmann
Treballador saliner des de l’any 2005, encarregat del manteniment de les cintes transportadores de les Salines de Torrevella. Fa 30 anys va començar com a fotògraf d’esports d’alta muntanya hivernal i estival, paisatges extrems i fotografia de fauna salvatge. Afirma que «el regne de la muntanya em va ensenyar els secrets de la llum».
Francisco J. Martínez
Director conservador del Parc Natural del Fondo, Salines de Santa Pola i Llacunes de la Mata i Torrevella des del juny del 2016, i director conservador del Paisatge Protegit de Sierra Escalona i el seu entorn. Des de l’any 2015, cap del Servei de Caça i Pesca Continental en Conselleria amb competències de medi ambient i des del 1998 és tècnic de la Conselleria de Medi Ambient a València. També és professor associat a la Universitat Politècnica de València.