La UA reuneix més de tres-centes persones en un simposi internacional sobre enginyeria i mecànica de roques
L’esdeveniment Eurock comptarà amb investigadors i estudiants de trenta-nou països pertanyents als cinc continents
La Universitat d’Alacant (UA) reuneix, del 15 al 19 de juliol, més de tres-centes persones en el simposi internacional Eurock, per a abordar els nous reptes en mecànica i enginyeria de roques. La trobada permetrà als assistents conèixer les últimes novetats en investigació, així com crear xarxes de contactes per a futures col·laboracions i projectes. Un total de tres-cents participants de trenat-nou països dels cinc continents podran ampliar i compartir coneixement científic a través de ponències, seminaris i eixides de camp tècniques. La inauguració del congrés serà a càrrec de la rectora de la UA, Amparo Navarro, dimarts, 16 de juliol, a les 09.30 hores, a l’aulari II.
El professor del Departament d’Enginyeria Civil Roberto Tomás explica que durant la trobada s’abordaran, entre d’altres, temes de mecànica de roques «relacionats amb les propietats de la matriu rocosa, les infraestructures, els túnels, mineria, talussos, mètodes numèrics, petroli i gas, roques ornamentals, ús de sensors remots, geofísica o geotèrmia».
El professor de la UA conta que es duran a terme dues eixides tècniques: «Una de les visites tindrà lloc a la pedrera del Pinós i a la fàbrica de l’empresa Levantina, perquè els assistents coneguen l’explotació i com es processa la roca que s’extrau de la pedrera.» Per part seua, durant l’altra visita tècnica els participants faran un creuer entre Altea i Calp, «per a analitzar aspectes geològics de la costa alacantina amb especial interès sobre la serra Gelada i el penyal d’Ifac», explica Roberto Tomás.
El congrés compta, a més, amb diversos patrocinadors i expositors d’empreses de sectors relacionats amb la mecànica de roques. Així mateix, entre les persones inscrites hi ha més de vuitanta estudiants de titulacions vinculades a la matèria.