ALICANTE | SANITAT I SALUT

OPTOINNOVA reuneix a la UA l’avantguarda d’innovació en optometria oftalmologia i òptica

ELPERIODIC.COM - 24/05/2024

Empreses, professionals i investigadors assisteixen a la novena edició d’aquesta jornada

 

La Universitat d’Alacant (UA) ha acollit aquest divendres la inauguració d’OPTOINNOVA, una jornada científica en la qual participen optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran reputació a nacional i internacional, que presenten els temes més innovadors en relació amb la salut visual i la seua cura.

El vicerector d’Investigació, Juan Mora, ha inaugurat aquestes jornades, juntament amb la vicedegana de la Facultat de Ciències, Celia García; la directora del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia, Mar Seguí, presidenta del comitè organitzador de l’edició de 2024.

Juan Mora ha destacat la «trajectòria consolidada» d’aquesta trobada científica i s’ha mostrat «orgullós de la quantitat i qualitat de les activitats científiques, formatives i de transferència» que es duen a terme a la UA. En aquest sentit, ha volgut «posar en valor la investigació d’excel·lència que s’hi duu a terme en l’àmbit de l’òptica i de l’optometria, en què tenim grups d’investigació de reconegut prestigi internacional».

A més, també ha remarcat la importància d’«aquesta mena de trobades que ens permeten compartir i discutir els últims resultats d’investigació» i, a més, «posar en contacte grans investigadors consolidats amb d’altres que estan començant les seues carreres acadèmiques i professional”.

Aquesta edició, que ha començat avui divendres, 24 de maig, ha centrat la primera part de la jornada en l’R+D+I de les empreses del sector òptic. Aquesta vesprada es mostraran els últims avanços que s’estan duent a terme en les clíniques oftalmològiques, i, posteriorment, grans grups i cadenes d’òptiques presentaran el seu model de negoci.

Dissabte, 25 de maig, al matí s’impartiran dos cursos monogràfics d’interès clínic i amb gran aplicació pràctica, que estaran dedicats a tècniques avançades com l’OCT i la teràpia visual.

La jornada es completarà amb ponències convidades d’investigadors i clínics, i una conferència magistral sobre el paper de l’òptic optometrista en la detecció precoç i la rehabilitació de malalties neurològiques.

OPTOINNOVA 2024 és una activitat reconeguda pel Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana per a la bonificació per formació de la quota de l’any 2025 i acreditable pel Consell General de Col·legis d’Òptics Optometristes per a la validació periòdica col·legial si es completa una avaluació. La trobada està organitzada pel Departament d’Òptica, la Facultat de Ciències i l’Escola de Negocis de la UA i compta amb el patrocini de diverses empreses del sector.

MÉS FOTOS