La UA obri una nova edició dels Tallers de Llengües i Cultures amb la incorporació de dues noves propostes
Eines Retòriques Aplicades al Discurs Oral i Introducció a la Llengua i a la Cultura Catalana s’ofereixen per primera vegada
Els tallers arriben a la catorzena edició i quadrupliquen l’oferta davant de l’increment continu de la demanda
El Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant obri el termini de matrícula de la catorzena edició dels Tallers de Llengües i Cultures, una iniciativa que ha aconseguit un gran èxit de participació en les tretze edicions anteriors. El curs passat hi va haver més de set-centes persones matriculades, un centenar més que en l’edició del curs anterior. Tal com detallen els responsables, «en sis anys l’oferta de tallers s’ha quadruplicat per a atendre l’increment de la demanda».
El termini de matrícula s’obri dilluns, 13 de febrer, i acaba el 20 de febrer, per a una oferta que inclou tallers presencials i en línia, de cultura alemanya, àrab, catalana, italiana, japonesa, llengua de signes, russa, videojocs i llenguatge musical. Com a novetat en aquesta edició, el Servei de Llengües hi suma dues noves propostes: Eines Retòriques Aplicades al Discurs Oral i Introducció a la Llengua i a la Cultura Catalana.
La matrícula és gratuïta per als membres de la comunitat universitària, i qualsevol altra persona interessada s’hi podrà inscriure amb un preu de matrícula de vint euros. Els tallers tenen una duració de deu hores (reconeguts amb 1 crèdit i un certificat d’assistència) i busquen promoure els valors del plurilingüisme a través del coneixement de llengües i cultures diverses, i de l’ús del valencià com a llengua pròpia de l’activitat acadèmica. Aquesta formació ofereix una visió àmplia de la realitat social, cultural i lingüística del país a través de la pràctica de situacions comunicatives, vocabulari essencial i aspectes bàsics de la gastronomia, tradicions populars, vida quotidiana, condicions de vida, convencions socials o art. A més, en el cas de la llengua de signes, l’aprenentatge es basa a facilitar la comunicació amb les persones sordes, paraules i expressions recurrents.