La UA i l'Ajuntament d'Hellín organitzen una jornada de portes obertes en el jaciment arqueològic Los Almadenes
La jornada permetrà al públic conèixer els treballs que els investigadors de la UA han realitzat durant el mes de juliol en aquest jaciment arqueològic del segle VI a. de C.
Dissabte que ve, 24 de juliol, l’equip de l’Institut d’Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Hellín (Albacete), a través del Museu de Setmana Santa i Tamborada Rafael Sánchez Hortelano (MUSS) i la seua Oficina de Turisme, organitzen una jornada en què la ciutadania podrà conèixer de primera mà els resultats de les últimes excavacions que s’han realitzat en el jaciment arqueològic Los Almadenes durant la campanya del mes de juliol.
La investigació liderada per Feliciana Sala, catedràtica d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant, compta amb el finançament de l’Ajuntament d’Hellín a través d’un conveni de col·laboració subscrit recentment amb la Universitat d’Alacant, a més del finançament de l’Instituto de Estudios Albacetense Don Joan Manuel.
El jaciment es troba just damunt del paratge conegut com a Cañón de los Almadenes, i la primera excavació s’hi va realitzar fa prop de trenta anys, el 1993. De llavors ençà, l’equip dirigit per Sala hi ha intervingut de manera intermitent.
Durant aquesta campanya de juliol, afirma Sala, després de documentar en altres campanyes la porta oriental de la fortificació, les excavacions s’han centrat en l’angle nord-oriental del jaciment, pròxim a aquesta porta, zona descoberta després del gran incendi de l’any 2012, on, en comptes d’una altra torrassa massissa, com la situada a l’angle nord-occidental de la muralla, es documenta un enorme edifici compartimentat en habitacions xicotetes i un pati central.
Segons confirma Sala «és molt important esbrinar si es tracta d’una construcció defensiva o d’un espai d’emmagatzematge». Els resultats d’aquesta investigació es publicaran al final d’aquest mes, conclou Sala.
Els treballs de recerca, que culminaran amb aquestes jornades, han comptat amb la participació dels investigadors predoctorals Pascual Perdiguero, José Luís Martínez, Patricia Rosell i un grup d’estudiants d’Arqueologia de la UA.
Assistència a la jornada
Per a assistir a la jornada s’han establit torns de matí i vesprada amb reserva prèvia telefonant al 967 30 15 20 o per mail: turismo@hellin.es