ALICANTE | CULTURA I ESPECTACLES

La Facultat d’Educació de la UA celebra el Dia del Llibre amb una trobada amb Inma Chacón

ELPERIODIC.COM - 19/04/2024

L’escriptora participarà en el Club de Lectura Mestres amb la seua última novel·la “El cuarto de la plancha”

Dimarts, 23 d’abril, Dia del Llibre, l’escriptora Inma Chacón serà la protagonista d’una nova trobada del Club de Lectura Mestres de la Facultat i Biblioteca d’Educació de la Universitat d’Alacant. Hi comentarà la seua última novel·la, El cuarto de la plancha.

Es tracta d’una trobada promoguda per ACE (Associació d’Escriptors d’Espanya) dins del programa Escriptors als Clubs Universitaris de Lectura que, oberta al públic, se celebrarà a la sala del Fons Antic de la Biblioteca d’Educació, a les 12.00 hores.

El cuarto de la plancha, de l’editorial Contrallum, és «un homenatge a les famílies i a les mares tendres, valentes i còmplices», segons la definició de l’editorial, que continua descrivint en la sipnosi: «És un llibre teixit amb l’amor de les mares i de les històries que es murmuren a cau d’orella abans d’anar a dormir; és un cant d’amor a la família amb tot el que té de caòtic, de bo, de trist, de savi i de conegut; és una mà estesa, un cor apedaçat i una finestra oberta als records. És, en suma, la veu única, sincera i dolça, precisa i personalíssima d’Inma Chacón, que desgrana en una obra inoblidable, tendra, divertida i pròxima, també esquinçadora per moments, la història de la seua família, i la seua pròpia, narrada com la seua novel·la més fascinant.»

Inma Chacón (Zafra, Badajoz, 1954) és doctora en Ciències de la Informació i Llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Va ser degana de la Facultat de Comunicació i Humanitats de la Universitat Europea, és professora jubilada de la Universitat Rey Juan Carlos i a hores d’ara col·labora en diversos mitjans de comunicació.

La seua primera incursió en el món de la narrativa va ser amb La princesa india, novel·la a la qual van seguir Las filipinianas, Tiempo de arena, Mientras pueda pensarte, Tierra sin hombres i Los silencios de Hugo, que van ser grans èxits de vendes i crítica.

També ha publicat la col·lecció de relats Voces. Antología personal i els poemaris Alas, Urdimbres, Antología de la herida y Arcanos. En el camp de la dramatúrgia, és autora de diverses obres, entre les quals destaquen La Baltasara i Las Cervantas, escrites juntament amb José Ramón Fernández per encàrrec de la Biblioteca Nacional. També ha col·laborat en nombrosos llibres col·lectius de poemes i de relats.