Educació celebra el I Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport celebra el I Congrés d'Humanitats, Ciències Socials i Educació. Aquest congrés forma part del Pla 2018 de la Conselleria per a la participació i la formació del professorat valencià , conformat per nou congressos que es duran a terme des de maig fins a novembre.
El Congrés d'Humanitats, Ciències Socials i Educació, organitzat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant.
El Congrés d'Humanitats, Ciències Socials i Educació té prop de 400 inscripcions i el seu objectiu és posar de manifest la importà ncia i el valor de les Humanitats dins del sistema educatiu valencià per a la formació de persones lliures, responsables i crÃtiques, involucrades en la construcció d'un món millor. A més, pretén promoure l'actualització cientÃfica, metodològica i didà ctica i fer visibles, compartir i posar en valor les bones prà ctiques educatives que tenen lloc a les aules valencianes.
Programa
Durant les dues jornades del congrés les comunicacions estaran distribuïdes per blocs: un de general per a tots els assistents i diversos d'especÃfics, dividits per especialitats.
Les comunicacions generals aniran a cà rrec de Joan Pagés Blanch, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el tÃtol "La didà ctica de les CS i els seus reptes"; de Xosé Manuel Souto, de la Universitat de València, que farà la xarrada "Identitats escolars i l'espai geogrà fic"; de Néstor F. Marqués, coordinador del projecte cultural en xarxa Antigua Roma al dia @antigua_roma, que parlarà de patrimoni virtual i divulgació cultural, i, finalment, Antonio Campillo Meseguer, de la Universitat de Múrcia, farà una comunicació amb el tÃtol "El papel de la filosofÃa en la sociedad actual".
Aixà mateix, en les comunicacions especÃfiques d'etapa, cicle i especialitat, els assistents podran anar a un dels diversos blocs: Geografia i Història; Infantil i Primà ria, o Filosofia, Economia i Clà ssiques.
Tota la informació sobre el congrés es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/cefireambithis/congres.
A més del d'Humanitats, els sis congressos que el segueixen se centren en les à rees d'Educació en Ciències Socials; Plurilingüisme; Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Ensenyaments Artisticoexpressius; Educació en Ciències, Tecnologia i Matemà tica; Formació de Persones Adultes, i Educació Infantil. La informació d'aquests congressos es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/formaciodelprofessorat/congressos.
Formació del professorat curs 2017-2018
Cal recordar que la Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha ampliat els centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de 9 a 18 centres de formació per al professorat valencià , 11 dels quals són territorials i 7 són especÃfics de diversos à mbits de coneixement.
Aquest curs la plantilla de formadors als CEFIRE ascendeix a 224 persones, el doble que en 2015, i des d'aleshores s'ha ampliat el pressupost un 133 %, de manera que s'ha passat dels 9 milions d'euros invertits per l'antic govern als 21 milions d'euros d'aquest curs.