ALICANTE | ECONOMIA I NEGOCI

Dues empreses del Parc Científic de la UA, entre les finalistes del concurs d’empreses emergents en el Transfiere 2023

ELPERIODIC.COM - 15/02/2023

Laminar Pharma i Fych Technologies han sigut dos de les deu empreses emergents europees seleccionades per a participar en la III Open Call for Deep Tech Start-ups

El Parc Científic d’Alacant (PCA) ha organitzat una missió amb diferents empreses del seu ecosistema a Transfiere 2023, Fòrum Europeu per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació que té lloc a Màlaga entre el 15 i el 17 de febrer. Transfiere és una trobada professional i multisectorial clau per a la transferència de coneixement, la millora de la competitivitat en el sector empresarial i la generació d’oportunitats de negoci i networking i per això el PCA, ecosistema d’innovació promogut per la Universitat d’Alacant no hi podia faltar.

El PCA serà protagonista en dos de les principals activitats que es faran en aquesta edició de Transfiere. D’una banda, en la III Open Call for Deep Tech Start-ups, concurs d’empreses emergents coordinat per l’Enterprise European Network (EEN) i l’European Business Angels Network (EBAN), en la qual empreses emergents europees amb projectes en matèria de Deep Tech (descobriments o innovacions científiques i tecnològiques que tracten de millorar el món que habitem) tindran l’oportunitat d’augmentar la seua visibilitat davant d’inversors nacionals i internacionals experts en el sector.

De les deu empreses finalistes del concurs, dos són de l’ecosistema del Parc Científic de la Universitat d’Alacant. Es tracta de Fych Technologies, empresa derivada de la UA dedicada a la innovació en el reciclatge i de Laminar Pharma, empresa biotecnològica centrada en el desenvolupament de noves teràpies per a tractar diverses patologies amb altes necessitats mèdiques.

Les dues empreses del PCA tindran l’oportunitat de fer una presentació individual durant 15 minuts, visibilitat en xarxes socials i la possibilitat d’accedir al premi de 1.000 euros.

D’altra banda, durant la celebració de Transfiere, des de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) s’han organitzat diferents activitats en què també participarà el PCA. Entre aquestes destaca el Demo Day del programa Aptenisa que tindrà lloc el 15 de febrer.

Aptenisa és un programa coordinat per l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i finançat per l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA) l’objectiu del qual és donar suport a l’emprenedoria des de la idea inicial fins a la fase d’acceleració, validació del model de negoci i constitució a través d’una metodologia comuna. El PCA ha sigut un dels deu parcs científics espanyols que ha participat en aquesta iniciativa i ho ha fet amb nota, ja que ha sigut el parc que més projectes hi ha aportat. Gràcies a això, presenta en el Demo Day tres projectes que han despertat un gran interès.

Es tracta de: Visutrain, plataforma digital per a la generació d’estímuls de diversa índole per a l’avaluació i entrenament visual, mitjançant connexió amb un sistema de rastreig ocular i realitat virtual; Anum, dedicada a la producció de midó mitjançant l’aprofitament dels productes de 2a generació de la indústria i d’InferIA, data marketplace amb un potent cercador basat en IA que usa Smart Contracts per a establir acords de l’ús de dades entre compradors i venedors.

Esteban Pelayo, gerent del PCA, ha destacat la important presència d’empreses de l’ecosistema PCA en aquest esdeveniment. «No és cap casualitat, comptar amb la presència d’empreses del nostre ecosistema en els principals esdeveniments del Transfiere és un orgull i més quan moltes d’aquestes provenen del talent que emana des de la nostra Universitat», va assenyalar Pelayo.