Compromís pregunta a l'equip de Govern per la campanya contra l'assetjament escolar amb Arkano
El Grup Municipal de CompromÃs preguntarà a l'equip de govern en el ple si va a posar en marxa la campanya contra l'assetjament escolar que estava acordada des del passat mes d'octubre per l'anterior regidora d'Educació, Mª José Espuch, i el raper alacantà Arkano, per a lluitar contra el bullying en la ciutat d'Alacant.
L'edil de CompromÃs recorda que el passat 20 d'octubre el raper alacantà Guillermo RodrÃguez GodÃnez, Arkano, conegut per ser el vencedor en 2015 de la Xarxa Bull Batalla de Galls Internacional, i per ser un dels millors rapers d'Espanya, es va comprometre amb la Regidoria d'Educació a col·laborar en la campanya contra l'assetjament que s'estava dissenyant des de la Regidoria d'Educació.
"Arkano ens sembla la persona idònia per a arribar als joves, és un artista que ha demostrat una especial sensibilitat amb els temes d'igualtat, que aprofita les seues cançons per a denunciar l'homofòbia, la xenofòbia i el masclisme, tal com hem pogut escoltar en el seu últim à lbum Bioluminescència", explica Mª José Espuch.
"A través de les seues lletres llança missatges que arriben al públic més jove, per a combatre i conscienciar a tota la societat sobre el bullying, el maltractament fÃsic i psicològic deliberat i continuat que, desgraciadament, pateixen moltes xiquetes i xiquets en la nostra ciutat".
Un dels seus últims temes, anomenat Diferente ofereix un llenguatge directe que reflecteix en primera persona la realitat del bullying:
"Todo empieza con un mal paso qué se quiso dar para avanzar y acabo siendo en falso, para mà lo diferente es bello para ellos algo que deberÃa ser castigado.
Y asà me lo hicieron ver en primero decidieron que mi ego volviera a partir de cero, me ignoraron me ofendieron me golpearon me escupieron consiguieron qué dijera "no me quiero".
Lo llamo la paradoja del embudo, mi inseguridad les hizo sentir más seguro y cada dÃa me hundÃa más profundo y cada dÃa dolÃa más el mundo.
Me decÃa, -ellos no son tan duros- soñaba con tumbarlos uno a uno mirarles fijamente sacarlos de mi presente y conseguir hacer presente mi futuro (...)".
Aquesta campanya projectada des de la Regidoria d'Educació estava en lÃnia amb el treball impulsat durant els primers dos anys i mitjà per a mostrar a la societat la gravetat del bullying, un problema creixent que es produeix tant dins com fora de les aules.
A més d'intervenir directament sobre qui assetja i qui ho pateix, és fonamental treballar en la sensibilització dels testimonis i del bullying, que observen de forma passiva les situacions d'abús. Per açò, són especialment importants aquest tipus de campanyes dirigides al públic més jove.