Compromís escolta les demandes del Comité d'Empresa de la UTE Limpial que gestiona la neteja de col·legis
La coalició veu raonables les seues peticions d'augment de la flexibilitat horària del servei en el moment actual de pandèmia, i traslladarà a l'equip de govern les seues propostes
El grup municipal de Compromís s'ha reunit amb el Comité d'Empresa de la UTE Limpial que realitza el servei de neteja de col·legis i dependències municipals per a confirmar que tenen garantides les seues nòmines després del pagament d'urgència d'aquesta setmana de l'Ajuntament a la UTE.
“Com ja vam dir els treballadors i treballadores de la UTE no poden ser els que paguen els plats trencats de la mala gestió del Bipartit. Per això valorem positivament el desbloqueig dels pagaments de l'Ajuntament a la UTE i exigim que no es produïsquen retards al pagament de les pròximes nòmines a les treballadores/és”, ha explicat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.
Des de la formació progressista s'ha escoltat al comité d'empresa i han donat suport a la seua demanda de flexibilitzar els horaris del servei, pel fet que les circumstàncies actuals dels protocols de col·legis han agreujat determinades disfuncions horàries al no poder efectuar labors de neteja mentre estan l'alumnat en els col·legis. Així mateix des de la coalició han advertit que el contracte d'emergència subscrit entre l'Ajuntament i l'UTE recentment es quedarà desfasat atés que no contempla les labors de desinfecció de moltes dependències municipals que ara s'estan tornant a obrir després de mesos tancades a causa de la crisi sanitària. Com ha relatat Bellido "caldrà adequar aquesta solució d'emergència a la realitat de l'obertura de dependències municipals, que sembla que no estava prevista en el contracte signat fa unes setmanes".
Així mateix, des de Compromís s'ha assegurat al Comité d'Empresa que li traslladaren al Bipartit la necessitat de la creació d'una taula de diàleg estable, on siguen presents el Comité d'Empresa i una delegació dels Centres Educatius, juntament amb els tècnics municipals, per a la redacció de nou plec de condicions després de la retirada de l'anterior que de forma absolutament inexplicable rebaixava en 9000 hores les contingudes en l'anterior que continuava estant sotmés a les restriccions i limitacions del Pla d'Ajust Municipal. Compromís que traslladarà per escrit les seues propostes al regidor responsable del plec com a mostra de la seua voluntat de ser present en aqueixa Mesa de diàleg per a poder realitzar aportacions.
Tal com ha remarcat Bellido: "el nou Plec ha d'incorporar com a annex tot el reforç derivat de la Pandèmia, i ha de vindre precedit d'un Estudi ajustat i detallat col·legi per col·legi, dependència per dependència, de les hores necessàries per a una correcta prestació del servei". Així mateix, tal com han demandat els representants dels treballadors ha d'haver-hi una aposta clara i decidida per la modernització i mecanització del servei per a augmentar l'eficiència del mateix i reduir la càrrega de treball manual entre el personal de la contracta que impacta directament en les baixes produïdes per malalties laborals. Com ha resumit Bellido "Aquest plec, una vegada ja no tenim la soga del Pla d'Ajust, no es pot a tornar a quedar curt de diners i d'hores, ha de controlar les hores i el personal a diferència del que ha passat en aquests 3 anys anteriors, ha de protegir la qualitat de l'ocupació i necessita maquinària per a millorar el servei i reduir les baixes laborals. Tot això li ho traslladarem per escrit al Sr. González”.
Per la seua part els treballadors han mostrat el seu rebuig al fet que el plec es dividisca en dos lots i la formació progressista ha remarcat que transmetrà a l'equip de govern aquesta reivindicació del Comité d'Empresa. Totes dues parts han coincidit que aquest servei s'ha tornat encara més imprescindible per la situació de pandèmia i que s'ha de fer un esforç per millorar el Plec i el seu posterior control i fiscalització. No pot tornar a passar el succeït aquests anys anteriors i que reflectim en el Dictamen aprovat en la Comissió d'Investigació d'aquest servei.
“En definitiva el nou plec ha de contemplar les condicions de reforç que la imposa la pandèmia, i recollir aquest servei extra que ha d'estar vigent mentre les així ho consideren les autoritats sanitàries. Així mateix el Plec precisa d'un estudi previ de necessitats, i que s'escolten per a la seua redacció les veus del Comité d'Empresa i representants de col·legis, així com de l'oposició municipal i per això oferim la nostra col·laboració lleial i constructiva. Ja que el Bipartit arriba tard, també en això, és millor arribar tard i bé contemplant la situació actual, que arribar tard i malament”, ha expressat Bellido.