ALICANTE | ECONOMIA I NEGOCI

La UA celebra el VII Technology Transfer Day centrat en hàbitat sostenible per a potenciar la col·laboració universitat-empresa

ELPERIODIC.COM - 23/05/2024

Aquesta edició s’enfoca en les oportunitats tecnològiques del sector de l’hàbitat sostenible i permet a les empreses conèixer la investigació de la UA

Els TTDays formen part del programa InnoUA dedicat a acostar les capacitats tecnològiques i d’innovació de la UA a empreses de l’entorn

 

El sector de l’hàbitat sostenible és el tema del VII Technology Transfer Day, que tindrà lloc el pròxim 10 de juny, a partir de les 9.30 del matí en format en línia, que vol millorar la col·laboració universitat-empresa i donar a conèixer la labor dels grups d’investigació de la Universitat d’Alacant (UA) per a possibles oportunitats de transferència al món empresarial.

La jornada començarà a les 9.30 hores amb la presentació i benvinguda institucional a càrrec de José Luis Todolí Torró, director del Secretariat de Transferència de la UA, i Juan Manuel Cortell Tormo, coordinador del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant, al costat de la subdirectora general de Programes d’Innovació d’IVACE+i de la Generalitat Valenciana, Laura Martí Barranco.

Seguidament, Gonzalo Silva Moreno, responsable de l’àrea d’Hàbitat i Construcció d’AICE, impartirà una conferència inaugural sobre hàbitat sostenible. Amb el títol «Envolventes semiactivas para optimizar la eficiencia energética en la rehabilitación de edificios», la ponència posarà en context les novetats i els reptes tecnològics d’aquest sector.

A partir de les 11.00 hores, començaran les reunions bilaterals privades entre empreses i grups d’investigació de la Universitat d’Alacant. Aquestes reunions, amb el suport de l’equip del Servei de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI), tindran una duració de 45 minuts cadascuna i es duran a terme en diferents sales virtuals fins a les 15.00 hores.

Per a participar en aquestes sessions, és necessari inscriure-s’hi prèviament contactant amb els tècnics de l’Àrea de Relacions amb l’Empresa de l’OTRI de la UA, ja siga per telèfon (965 90 99 59 i 965 90 95 59) o per correu electrònic. La data límit per a inscriure-s’hi serà el dilluns 3 de juny.

Durant el registre, l’equip de l’OTRI recomanarà els grups d’investigació més adequats d’acord amb els interessos i les necessitats de cada empresa. Les agendes i enllaços a les sales virtuals s’enviaran amb prou antelació a les persones participants. L’objectiu d’aquestes trobades és que les empreses coneguen les investigacions en curs en la UA i exploren possibles sinergies que puguen donar lloc a col·laboracions beneficioses per a les dues parts.

Technology Transfer Days

Els TTDays formen part del programa InnoUA del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, dedicat a acostar les capacitats tecnològiques i d’innovació de la Universitat a les empreses de l’entorn. Aquesta iniciativa de foment de la transferència de tecnologia és promoguda per l’OTRI UA i és possible gràcies al finançament de la Generalitat Valenciana i la col·laboració amb entitats tecnològiques sectorials.

En aquesta ocasió l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU), l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), i l’Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP). Consisteix en una sèrie de reunions bilaterals privades entre empreses i grups d’investigació de la UA, dissenyades per a explorar desafiaments tecnològics de la indústria en l’àmbit de l’hàbitat sostenible, i explorar solucions innovadores conjuntes.

Fins ara, s’han fet sis edicions prèvies, cadascuna dedicada a una temàtica d’interès per a la innovació, com l’economia circular, l’agroalimentació, l’automoció i la salut. En total, han participat més de 40 empreses i s’han organitzat més de 85 reunions bilaterals.

Cada TTDay inclou una conferència inaugural que tracta les últimes tendències tecnològiques del sector, impartida per experts de referència. La participació en aquesta part oberta de l’esdeveniment fa una mitjana de 50 assistents per edició.

L’esdeveniment actual posa una atenció especial en les solucions innovadores proposades per als reptes de l’Hàbitat Sostenible, prioritzats pel Comitè Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Hàbitat Sostenible. Entre els temes tractats s’inclouen l’eficiència energètica, la sostenibilitat en materials de construcció, l’economia circular, i la integració de l’entorn construït amb l’espai urbà i la mobilitat.

MÉS FOTOS