La UA rep una ajuda de transferència d’investigació a través d’un agent d’innovació en l’àmbit de la microbiologia
La tasca de l’innoagent i d’investigadors ha incentivat les accions de transferència del coneixement
Des de 2202 han sigut presentades 7 ofertes tecnològiques i 15 sol·licituds de projectes i hi ha hagut reunions amb més de 60 entitats
L’Agència Valenciana de la Innovació (Ivace+i Innovació) de la Generalitat Valenciana ha concedit 135.445 euros a la Universitat d’Alacant per al manteniment de l’agent d’innovació en l’àmbit de la microbiologia, una figura que ja hi treballa des del 2020 i que fins ara ha propiciat la identificació de vint-i-vuit iniciatives polítiques i legislatives i quinze reptes publicats per empreses i altres entitats valencianes que poden suposar una oportunitat de transferència, i la presentació de set ofertes tecnològiques.
Els investigadors de les línies de Microbiologia Molecular (Sistemes CRISPR-Cas i Endolisines); Ecologia Microbiana Molecular; Transducció de Senyals en Bacteris; i Biotecnologia d’Extremòfils han rebut aquest finançament dins de la convocatòria Promoció del Talent de la Generalitat valenciana, dotada amb fons de la Unió Europea, per a crear la figura d’agent d’innovació, com a facilitador de la transferència de coneixement.
D’aquesta manera es renova per vint-i-set mesos més aquesta figura, que és l’encarregada de promoure la transferència dels resultats d’investigació dels integrants del projecte al teixit productiu valencià.
Entre les tasques dutes a terme fins ara hi ha la participació en diferents esdeveniments sectorials i d’innovació oberta, i el contacte, amb la col·laboració de l’àrea de relacions amb l’empresa de l’OTRI, amb entitats amb la finalitat d’identificar les seues necessitats i estudiar, amb els investigadors, possibles solucions i sinergies.
D’altra banda, ha fet una anàlisi sobre les patents d’invenció que puguen restringir la patentabilitat o la llibertat d’actuació durant la transferència a les empreses dels resultats de les línies d’investigació de l’equip investigador. A més, ha donat suport en tasques de protecció dels seus resultats, coordinades per l’àrea de patents de l’OTRI.
Igualment, ha assistit investigadors en la presentació d’ofertes tecnològiques i en la sol·licitud de projectes, així com en la gestió dels permisos que han sigut necessaris per a poder desenvolupar els seus treballs de recerca.
Amb aquesta nova ajuda, l’innoagent continuarà fent tasques d’identificació de necessitats del mercat que puguen ser resoltes per l’equip promotor del projecte. Així mateix, donarà suport als investigadors tant en la formulació d’ofertes com en la sol·licitud de projectes, a més de la protecció dels seus resultats. El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2026.
El projecte INNTA1/2024/21 és finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació- IVACE+i Innovació, mitjançant el seu programa Promoció del Talent – Agents d’Innovació. Finançat per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.