Sol Picó preestrena en el TAMA “Animal de séquia”
El divendres 29 de març, a les 20.30 hores, rebem la preestrena de l’obra "Animal de séquia" una producció del Festival Dansa València 2019. L’expressió típica valenciana “Animal de séquia” evoca la diversa i curiosa fauna que habita les sèquies i els aiguamolls valencians. Un hàbitat on antigament es barrejaven amb tota naturalitat les labors agrícoles dels llauradors amb els jocs infantils entre l’aigua, el fang i les canyes. Una dita que evoca també les olors a marjal, a arrossar i a camp d’horta regat, als camins de terra i algues aquàtiques al fons de la séquia transparent.
Sol Picó vol retrobar-se amb aquest món a través de la dansa. "Animal de séquia" ofereix una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, revisitant les arrels, per a així fer un viatge d'anada i volta, un retorn pel cap alt primari i terrenal. De la mà de Sol Picó, amb huit ballarins en escena i música en directe, es traslladarà a l'espectador des del complex ritme vital actual, carregat d'estímuls vibrants i accelerats a una mica més orgànic, més natural i autèntic: a l'essència mística del poble valencià.
"Animal de séquia" és una producció de l’Institut Valencià de Cultura. L’obra està interpretada per vuit ballarins i ballarines amb la Banda ChaPicó. La producció compta amb l’assistència coreogràfica de Carlos Fernández, la música de Jesús Salvador Chapi i el disseny i la il·luminació de Ximo Roig, mentre que Joan Miquel Reig coordina el vestuari i Assad Kasab es fa càrrec de la imatge.
Sol Picó és una de les coreògrafes i ballarines més heterodoxes de l'escena contemporània espanyola. En les seues produccions combina diferents tècniques i llenguatges de manera trencadora, com ho fa també en “Animal de séquia”. Ha sigut guardonada amb nombrosos premis. En el seu palmarés té 10 premis Max, el premi Nacional de Dansa de Catalunya, el premi Ciutat de Barcelona de Dansa i el Premi Nacional de Dansa 2016.
Después de los fiestas falleras el TAMA retoma el contacto con el público de la mano de la coreógrafa Sol Picó que ofrece una relectura contemporánea de la cultura popular valenciana.