L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre impulsa la creació d'un clúster d'empreses per a potenciar el sector turístic
L'acció s'emmarca el desenvolupament dels clubs de producte de turisme slow, nàutic, eco-turisme i familiar que s'inclou en les accions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins dotat amb fons europeus
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa en la creació d'un clúster turístic d'empreses locals, organitzat per productes turístics: nàutic, familiar, actiu i slow-eco, amb l'objectiu de crear un full de ruta sobre l'activitat turística, a nivell local, per la qual cosa és fonamental concitar l'interés i participació de les empreses del municipi. Aquest clúster tindrà com a principal missió la suma de voluntats entre el sector públic i els agents econòmics del territori amb l'objectiu d'obtindre un benefici comú potenciant el sector turístic.
Després de celebrar diverses reunions prèvies amb l'empresariat local el mes d'octubre passat, en el moment de posar-se en marxa l'estratègia dels clubs turístics, ara es convoca a l'empresariat local a assistir a la presentació del clúster que tindrà lloc el dilluns 22 d'abril, en el CESAL d’Alcossebre (carrer Ausiàs March, s/n), en dos possibles horaris (10.*00h o 12.00h) Per a assistir, és necessari inscriure's prèviament en el formulari en línia https://forms.gle/2Fwdi7QvgacvVisU8
En la sessió es presentarà l'estructura organitzativa del projecte, els requisits per a unir-se al clúster, la cartera de productes a treballar i els beneficis de participar en aquesta iniciativa.
La regidora de Promoció Turística, Alejandra Roca, ha destacat que “estem en un moment decisiu per a promocionar els productes i experiències turístiques amb les quals comptem en el nostre municipi però també per a millorar-les o innovar. A través d'aquest projecte, podem treballar de manera conjunta per a aconseguir-ho i, d'aquesta manera, contribuir també a aconseguir una major demanda turística”.
Aquesta acció s'emmarca en el desenvolupament dels clubs de producte turístic slow, nàutic, ecoturisme i familiar, dins de les accions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, dotats amb fons europeus. En concret, el desenvolupament tècnic d'aquests clubs de producte té un cost de 50.000 euros, a càrrec de la Unió Europea amb fons Next Generation EU.