elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual

L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual
  • La Policia Local ha impartit una nova xarrada en l'IES l'Alcalatén en el marc del seu programa de col·laboració amb els centres educatius

MÉS FOTOS
L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual - (foto 2)
L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual - (foto 3)
L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual - (foto 4)
L'Alcora reforça la prevenció entre els joves contra les relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual - (foto 5)

L'IES l'Alcalatén ha acollit hui una xarrada dirigida a l'alumnat de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat centrada en la detecció de relacions tòxiques, el cibercontrol i la violència sexual. L'activitat ha estat impulsada per la Policia Local de l'Alcora, que des de l'any 2012 desenvolupa una destacada tasca d'informació, prevenció i sensibilització en els centres educatius del municipi.

La iniciativa s'emmarca dins de la línia de treball que l'Ajuntament promou per a acompanyar a xiquets, xiquetes i adolescents en l'ús responsable de les noves tecnologies i en la construcció de relacions afectives basades en el respecte, la igualtat i la llibertat.

Javier Portal i Lorena Ojeda, especialistes en aquestes matèries, han sigut els encarregats d'impartir les sessions, que han comptat amb la visita de l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Policia, Vanessa Periz.

Durant les mateixes, s'ha alertat sobre la normalització d'unes certes conductes entre adolescents, com el control a través del mòbil, la revisió del telèfon de la parella o la limitació de la seua relació amb amistats i familiars. S'ha insistit que aquest tipus de comportaments no formen part d'una relació sana i han d'identificar-se com a formes de violència psicològica i control.

També s'ha abordat l'impacte de l'accés precoç a internet i a la pornografia. Les estadístiques indiquen que més del 60% de l'alumnat ja disposa de mòbil als 10 anys, la qual cosa implica una exposició primerenca a continguts que poden distorsionar la visió de les relacions sexuals i fomentar actituds sexistes i violentes. En aquest sentit, s'ha reflexionat amb l'alumnat sobre les conseqüències d'aquesta mena de consum, ajudant-los a desenvolupar una mirada crítica.

La xarrada naix del treball conjunt amb el personal orientador dels centres, que ha traslladat a l'Ajuntament la preocupació creixent per aquestes dinàmiques entre els joves. L'objectiu principal d'aquesta acció educativa és que els i les adolescents prenguen consciència dels riscos, aprenguen a detectar senyals d'alarma i construïsquen vincles afectius sans, allunyats de qualsevol forma de violència.

Aquesta nova intervenció se suma a altres que la Policia Local està duent a terme des de fa 13 anys, com els programes sobre educació viària, bullying, ciberbullying, mediació escolar, riscos en xarxes socials, addicció a pantalles i videojocs, prevenció del discurs d'odi i xarrades per a famílies sobre l'ús segur d'internet, entre altres.

Pujar