elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora prepara un mural ceràmic urbà dins del projecte “La Fàbrica d'Idees”

  • Es tracta d'una iniciativa que compta amb la col·laboració de CaixaBank i té com a objectiu generar espais comuns per a la interacció entre l'alumnat dels diferents centres educatius, la inclusió i la reducció de l'abandó escolar

L'Alcora està preparant un mural ceràmic urbà dins de “La Fàbrica d'Idees”, un projecte de creació artística i de treball col·laboratiu que persegueix generar espais comuns per a la interacció entre l'alumnat dels diferents centres educatius, fomentar la inclusió social de l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials, el nouvingut i aquells d'entorns desfavorits en risc d'exclusió social.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l'oficina de CaixaBank a l'Alcora, a través de l'Obra Social “la Caixa”, s'ha presentat aquest matí en la ubicació en la qual s'instal·larà el mural -de quasi 120 metres de longitud-, el mur de contenció situat entre les vivendes del Grup Záfer i la carretera de Ribesalbes. Així, a través del projecte, s'impulsarà també la regeneració urbana i social d'aquest espai.

A l'acte han assistit l'alcalde de l'Alcora, les regidores d'Educació i Cultura, el ceramista valencià Xavier Monsalvatje, representants de CaixaBank, de l'empresa Art Antic i del Museu de Ceràmica, i els directors i directores dels centres educatius de l'Alcora, Costur, Figueroles i Llucena.

Monsalvatje, que portarà la direcció artística del projecte, realitzarà durant el mes de març una sèrie de workshops amb alumnat de 5é de primària, ESO, Educació d'Adults i l'Associació Pas a Pas de l'Alcora.

Un treball col·lectiu que possibilitarà accions conjuntes dels membres de l'Associació Pas a Pas de l'Alcora i l'alumnat de 10 centres educatius: IES Ximén d’Urrea, Col·legi Puértolas Pardo, Col·legi La Salle de l'Alcora, IES l'Alcalatén, CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, CEIP Naram (Figueroles), CEIP Comtessa de Llucena (Llucena), CEIP Costur (Costur), i Centre de Formació de Persones Adultes Tirant lo Blanc.

Durant els primers mesos del curs 2019-2020, més de 400 alumnes han realitzat els esbossos per a les diferents seccions del mural sota els lemes de sostenibilitat, patrimoni industrial, indústria actual, societat, integració i cohesió social i cultural, noves tecnologies i comunicació, patrimoni natural, artesania, la dona i el treball industrial. Uns esbossos que al març es convertiran en les maquetes en les quals es basarà el treball final.

En els mesos de maig i juny el Museu de Ceràmica de l'Alcora acollirà l'exposició dels esbossos, maquetes i resta de materials elaborats per l'alumnat participant, per a mostrar al públic els treballs previs del mural.

Durant el curs 2020-2021 es realitzarà el mural a escala real, i finalment s'instal·larà en el mur.

Pujar