L'Alcora posa en marxa el projecte educatiu “Aules al carrer”
Es tracta d'activitats de suport als projectes d'innovació educativa dels centres de la localitat
L'Alcora ha posat en marxa el projecte “Aules al carrer”: activitats de suport als projectes d'innovació educativa. Una iniciativa que es desenvoluparà conjuntament entre tots els centres educatius i l'Ajuntament de la localitat amb la coordinació de les regidories d'Educació, Cultura, Esport i Naturalesa, a través del Museu de Ceràmica i del departament de Medi Ambient.
Com ha recordat la regidora d'Educació, Vanessa Periz, des del curs 2017-2018, els centres escolars de l'Alcora treballen de manera conjunta amb l'Ajuntament de l'Alcora per a desenvolupar els projectes d'innovació educativa "La Reial Fàbrica al 2027: recuperem el nostre patrimoni, sumem competències i restem desigualtats", i "La Reial Fàbrica: 300 anys d'innovació, memòria i territori". Iniciatives que compten amb la participació de l'associació Pas a Pas (alumnes amb diversitat funcional) i tots els centres educatius de la localitat: CFPA Tirant lo Blanc, IES Ximén d’Urrea, IES l'Alcalatén, CEIP Grangel Mascarós, CEIP Comte d'Aranda, Col·legi Puértolas Pardo i Col·legi La Salle de l'Alcora.
“Donada l'excepcionalitat del passat curs, molts alumnes no van poder participar de les extraescolars i activitats d'acompanyament del projecte que l'Ajuntament organitza cada any coincidint amb el curs escolar, i que estan adaptades a les necessitats de cada àrea”
-ha explicat Periz-, destacant que “amb la finalitat de suplir el que no s'ha realitzat, continuar donant suport als projectes d'innovació educativa i multiplicar les experiències a l'aire lliure, l'Ajuntament, mitjançant una subvenció de la Conselleria d'Educació, destinarà al voltant de 25.500 € per a la realització d'aquestes activitats a desenvolupar pels centres durant tot el curs escolar 2020-2021”.
Es tracta d'activitats pensades com a suport educatiu, que han estat “consensuades” amb els centres educatius i les AMPA, i que es realitzaran “preferentment” en l'aire lliure en diferents espais urbans i naturals. Algunes comptaran amb la participació de diferents agents externs com a tècnics esportius, ceramistes, fotògrafs, tècnics culturals i empreses, entre altres, el ceramista Xavier Monsalvatje, la fotògrafa Marta Mor (l'Alcora), la Fundació LIMNE, i les empreses Viunatura, Món d’Animació i ARAE.
“La gratuïtat de les activitats garantirà la total inclusió de l'alumnat” ha ressaltat la regidora.
Integren el projecte: activitats esportives, en l'entorn natural, iniciatives de creació artística, elaboració de peces ceràmiques, taller de fotografia, tallers de conscienciació ambiental, activitats relacionades amb el patrimoni industrial, natural i arquitectònic de l'Alcora, etc.