elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament potencia el “Mercat del Dimecres” amb noves parades

L'Ajuntament potencia el “Mercat del Dimecres” amb noves parades

    L'Ajuntament de l'Alcora ha concedit 14 noves autoritzacions per a la venda no sedentària al mercat municipal.

    Reactivar el tradicional "Mercat del Dimecres" de l'Alcora és un dels objectius marcats per l'equip de govern. La regidora responsable d'aquesta àrea, Ana Huguet, destaca que "es tracta d'un bé de tot el poble, amb una tradició històrica de més de set segles".

    Huguet explica que "s'ha incrementat considerablement l'activitat", la qual cosa suposa "un benefici per als comerciants, als quals se'ls dóna l'oportunitat de vendre els seus productes". I també-continua- "és positiu per als ciutadans, que ara poden trobar més varietat de productes i un mercat més dinàmic".

    Els 14 nous llocs sumen 115 metres. En ells poden trobar-se productes variats com roba infantil, alimentació, teles, complements i accessoris, calçat, llenceria, fils, merceria, roba de dona, etc.

    "A més de l'activitat econòmica i el foment del comerç de proximitat, cal destacar el valor social, comunitari i històric dels mercats municipals", ressalta Huguet, "per açò és fonamental treballar per potenciar-los".

    Cal recordar que el "Mercat del Dimecres" de l'Alcora va complir en 2016 710 anys d'història. Va ser el 4 de maig de 1306 quan es va autoritzar per un privilegi reial del rei Jaime II.

    Com explica el Cronista Oficial de l'Alcora, José Manuel Puchol, en els seus treballs sobre el Mercat, "Don Juan Ximénez de Urrea, en la seua obstinació de dotar a la capital de l'Alcalatén de tots els drets i preeminències afins a una Vila autònoma, suplica al rei que concedisca la gràcia que la 'pobla Del Alcora dalcalaten' puga realitzar el seu mercat setmanal".

    "Anteriorment a la seua actual ubicació, la zona coneguda com Les Eres, el mercat estava situat primer en la plaça porticada medieval, que hui ocupa l'altar major de la parròquia, després a la plaça de l'Església, posteriorment a la plaça Loreto, i després d'açò va passar a la plaça Sant Roc, que va ser l'anterior ubicació a l'actual".

    Pujar