elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA se suma al projecte Sandbox Urbà de l’Ajuntament d’Alcoi

La UA se suma al projecte Sandbox Urbà de l’Ajuntament d’Alcoi
  • Les dues parts acorden mantenir nous contactes per a continuar explorant les sinergies i oportunitats en innovació que presenten aquest i altres projectes com el Parc Científic d’Alacant

MÉS FOTOS
La UA se suma al projecte Sandbox Urbà de l’Ajuntament d’Alcoi - (foto 2)

 

La Universitat de Alacant s’adhereix al projecte Sandbox Urbà de l’Ajuntament d’Alcoi, que pretén convertir la ciutat en un espai intel·ligent i innovador de referència, amb la intenció de situar-se en una posició de lideratge entre les ciutats de més de cinquanta mil habitants, i afavorir així la innovació com a eina de millora dels serveis i la qualitat de vida dels ciutadans.

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, acompanyada per la vicerectora de Transferència de Coneixement, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor, ha mantingut una trobada amb l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, i l’agent d’innovació local, Joan Gisbert, per a formalitzar aquesta nova col·laboració.

La Universitat d’Alacant s’adhereix en l’apartat de la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica per a contribuir a la creació d’un ecosistema obert que permeta realitzar experiències pilot, amb accions de testatge en condicions reals que deriven en transferència del coneixement.

L’acord entre les dues parts preveu actuacions en matèria d’innovació en l’àmbit de la ciutat d’Alcoi, tant en espais públics com en edificis i instal·lacions municipals. Així, dins de l’àmbit d’aplicació del conveni s’inclouran projectes d’investigació i innovació, projectes pilot, utilització de prototips, assajos experimentals, plataformes, productes, entre d’altres, per a buscar solucions noves que no existeixen actualment en el mercat sobre aspectes mediambientals, de mobilitat urbana, eficiència energètica, sanitaris o qualsevol altre aspecte que puga beneficiar Alcoi i la seua ciutadania.

Durant la trobada entre les dues institucions, Amparo Navarro ha destacat la importància que per a la Universitat d’Alacant té Alcoi, ja que hi col·labora en molts projectes als quals ara se suma aquest. Així, ha afirmat que aquesta col·laboració «és estratègica per a les dues parts» i ha assenyalat que «és una mostra de la implicació de la UA en el territori i de la seua capacitat de transferència de coneixement a empreses i altres institucions per a millorar la vida de les persones».

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat «la importància de comptar amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant en tants projectes presents a Alcoi com el seu campus universitari, l’Estació Científica de la Font Roja, la seua aposta per la Càtedra Antoni Miró i l’interès a ampliar presència a la nostra ciutat en projectes com el Sandbox, que permetrà desenvolupar i aplicar projectes d’investigació».

Parc Científic d’Alacant (PCA)

Després de la trobada mantinguda en el despatx rectora, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor, i la delegació alcoiana s’han traslladat fins a l’edifici del Parc Científic d’Alacant (PCA), acompanyats per José Luis Todolí, director del Secretariat de Transferència i Esteban Pelayo, gerent del PCA, per a visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà el model de gestió del PCA, així com la seua relació amb les empreses que componen aquest ecosistema innovador.

En la reunió de treball, la UA ha exposat els principals assoliments del PCA, els protocols per a la incorporació de noves empreses a l’ecosistema, la llista de les més de quaranta empreses innovadores que hi estan vinculades i les fórmules de gestió de què disposa el parc.

L’alcalde d’Alcoi ha aprofitat la visita per a presentar el projecte Parc Tecnològic Urbà de Rodes i les oportunitats que genera en investigació i innovació. «Un laboratori urbà a la plena disposició d’empreses per a provar serveis i productes en un context real, personal tècnic altament qualificat a la ciutat amb un parc científic, compost per universitats i instituts tecnològics capdavanters», ha explicat Francés.

Les dues parts han acordat mantenir nous contactes per a continuar explorant les sinergies i oportunitats que presenten les dues iniciatives per a aprofundir en la innovació com a part fonamental del desenvolupament del teixit productiu de la província.

Pujar