elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El prestigiós ballarí alcoià, Isaac Montllor, farà el pregó de la Fira Modernista

El prestigiós ballarí alcoià, Isaac Montllor, farà el pregó de la Fira Modernista
  • Aquest acte tindrà lloc el divendres 27 de setembre a les 19.30 hores

MÉS FOTOS
El prestigiós ballarí alcoià, Isaac Montllor, farà el pregó de la Fira Modernista - (foto 2)

El ballarí alcoià, Isaac Montllor Mira, serà l'encarregat d'escriure i llegir el pregó amb el qual es dona principi als actes de la Fira Modernista. La lectura del pregó serà el divendres 27 de setembre a les 19.30 hores en la plaça d’Espanya, l’acompanyarà la Corporació municipal, i el personatge de Gonzalo Cantó, representat per l'actor alcoià Jordi Carbonell Talens, intercalant-se les actuacions del Ballet de Virginia Bolufer i del Grup de Danses Carrascal. A continuació començarà el Cercavila modernista popular que enguany canvia el seu recorregut i discorrerà per Sant Llorenç, Sant Sant Francesc, plaça de la Creu Roja, baixant per Sant Nicolau per a concloure en la plaça d’Espanya.

Isaac Montllor va ser guardonat amb el premi de Cultura Ciutat d’Alcoi per la seua trajectòria en 2023. Va començar la seua marxa professional l'any 2000 amb la Compañía Nacional de Danza 2 dirigida per Nacho Duato i Tony Fabre. És a mitjan 2001 quan Duato li proposa formar part de l'elenc de la companyia principal, on roman fins a 2008, moment en el qual fa un parèntesi amb la CND i es trasllada a Mont-real per a ballar amb Les Grands Ballets Canadiens, sota la direcció de Gradimir Pankov. Un any més tard torna a la CND on roman fins a l'actualitat. En 2019, Joaquín de Luz li proposa la Coordinació Artística de la CND, càrrec que exerceix fins a 2022 compaginant-ho així amb la seua faceta de Ballarí Principal Convidat.

Durant els seus 23 anys al capdavant de la Compañía Nacional de Dansa, treballa amb grans mestres i mestres com Irena Milovan, Pino Alosa, Stephan Phavorin, Iván Kramer, Aurora Bosch, Lázaro Carreño, Nanette Glushak, Constantin Damianov o África Hernández, entre altres.

El seu repertori abasta una trentena de peces de Duato, així com també dels més prestigiosos coreògrafs de les últimes dècades com Jiri Kylian, Mats Ek, Ohad Naharin, William Forsythe, Johan Inger, Alexander Ekman, Goyo Montero, Itzik Galili, Mauro Bigonzetti, Marcos Morau, Cayetano Soto o José Carlos Martínez, entre altres.

Així mateix, ha explorat la coreografia creant dos duos al costat de la ballarina i docent Agnès López, We Don’t Know (2014) i Elogio del Caminar (2018). En 2022 rep un encàrrec de la galeria d'art Hauser & Wirth Menorca per a crear l'obra coreogràfica Oblitus dins del marc de l'exposició Sodade de Rachid Johnson.

Com a docent ha sigut convidat a impartir classes de dansa clàssica i tallers coreogràfics sobre l'estil de Nacho Duato a la Shangai Danse School de la Xina, Théâtre Arcachon a França, Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma de Madrid, Conservatorio Profesional de Danza Antonio Ruiz Soler de Sevilla, Conservatorio Superior de Danza d'Alacant, Conservatori Professional de Dansa de Castelló, EBCDanza - Eva Bertomeu, ENDANZA 2018, Jornades Internacionals de Dansa de Riba-roja de Túria, Estudio de Danza María Carbonell de València o l'Asociación de Profesionales de la Danza de Madrid.

Al llarg d'aquests anys ha participat en nombroses gales de dansa nacionals i internacionals. D'igual mode, ha intervingut en diversos films com Hable con ella de Pedro Almodóvar (2002), Danse la Danse d'Alain Deymier (2010) i Ixtab de María Salgado (2016). Així mateix, també ha intervingut en instal·lacions i dansa performance per al Museo Nacional Thyssen-Bornemisza juntament amb la CND, Matadero Madrid Centre de Creación Contemporánea en col·laboració amb l'artista Eugenio Ampudia, performance per a la inauguració de l'exposició “En si, per a tu, més enllà” de l’Institut Français de Madrid i l'espectacle Home para La Pensión de las Pulgas de Madrid.

 

Pujar