49 menors vulnerables gaudeixen a Alcoi de les escoles d'estiu
La inversió és de prop de 20.000 euros, amb 17.440 euros subvencionats per la Generalitat i la resta amb fons municipals
En aquest atípic estiu, marcat per la crisi sanitària de la Covid-19, els menors de famílies vulnerables també estan gaudint de les escoles d'estiu. L'Ajuntament d'Alcoi, a través de la regidoria de Polítiques Inclusives, ha portat a terme aquesta opció d'oci que ha arribat a un total de 49 menors, en 3 escoles d'estiu situades en diferents barris de la ciutat. Les escoles d'estiu inclouen per a aquestes xiquetes i xiquets el dinar, també se'ls fa reforç escolar, i una atenció personal seguint els protocols per a la prevenció de la Covid-19.
En total, 49 menors participaran d'aquestes escoles, on també acudeixen altres xiquetes i xiquets. A l'escola d'estiu situada al barri de l'Eixample, acudeixen junt amb altres alumnes, 20 xiquetes i xiquets de famílies vulnerables; en el barri de la Zona Nord, 14 xiquetes i xiquets, i a Santa Rosa,13 menors. Aquest any, l'escola d'Estiu del CPEE Tomàs Llàcer no es realitza, pel que s'ha comptat amb el Col·lectiu Somriure per a donar la possibilitat a dos menors amb diversitats funcionals de tindre, també escola d'estiu. Des de la regidoria d'esports s'ha donat un bo per a aquests menors i els monitors de Somriures per accedir a la piscina de forma gratuïta, ja que l'aigua afavoreix les diferents teràpies.
"Després de mesos sense escola i d'un confinament llarg, les escoles d'estiu són, per a moltes nenes i nens, el contacte amb altres xiquets i una opció d'oci necessària, sobretot, en el cas de menors de famílies vulnerables. Des de la regidoria de Polítiques Inclusives aquest any hem primat les escoles amb proximitat al domicili però, incloent-hi també, a més de les activitats, el reforç escolar i el servei de catering que és fonamental i, per descomptat, amb totes les mesures sanitàries que marquen els protocols " explica Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives.
L'edil afegeix que "cal recordar que l'assistència és voluntària però que, des de l'Ajuntament, hi ha un equip tècnic que treballa per a detectar aquelles famílies que poden ser beneficiàries del recurs, així com en fer el seguiment d'aquests menors i el seu entorn familiar perquè tot es desenvolupe amb normalitat".
Les escoles d'estiu en el cas de les famílies vulnerables, a més d'assegurar per als menors un menú saludable una vegada al dia i proporcionar-los temps de lleure i espais a l'aire lliure amb activitats en les quals estan acompanyats, inclou reforç escolar en un any on la desigualtat educativa pel tancament de les escoles més s'ha notat, i al mateix temps, permeten la conciliació de la vida personal, laboral i familiar d'aquestes famílies.