L'IES Cotes Baixes rep la distinció d'escola Changemaker de Ashoka pel seu singular model d'aprenentatge
El centre alcoià, se suma així als 350 centres de 33 països que formen part d'aquesta xarxa de col·legis que treballen per a canviar el discurs sobre l'educació
L'IES Cotes Baixes d'Alcoi ja forma part de la xarxa d'Escoles Changemaker de Ashoka, una distinció que reconeix el seu mètode educatiu basat en el treball en equip, el lideratge, la iniciativa per a la millora de l'entorn i el desenvolupament de valors. D'aquesta manera, el centre alcoià se suma així als 350 centres de 33 països que compten amb aquest reconeixement i que conformen així una xarxa de treball per a canviar el discurs sobre l'educació amb l'objectiu que l'alumnat tinga la capacitat de contribuir al món en el qual viuen.
Innovació, influència, sostenibilitat, treball en equip i una visió crítica per a canviar el món, són alguns dels pilars que sustenten els projectes educatius i models d'ensenyament de les Escoles Changemaker. Unes premisses que el professorat de l'IES Cotes Baixes treballa en els últims anys dins del seu model educatiu i que té com a principal objectiu preparar a les persones perquè tinguen capacitat d'adaptació, anticipació, reacció i disrupció davant les diverses situacions de la vida sense perdre de vista els principals valors.
El director del centre, Fernando Sansaloni, va ser l'encarregat de presentar el projecte del centre de manera virtual en les jornades que la fundació va convocar per a la presentació de les candidatures d'enguany. En la seua intervenció va explicar la base del projecte educatiu que el centre duu a terme a les seues aules i que principalment està basat en l'aprenentatge col·laboratiu basat en reptes. Uns reptes amb enfocament social i que es duen a terme de la mà del professorat, els qui tenen la missió d'orientar, aconsellar, animar, entrenar i facilitar a l'alumne la consecució d'objectius.
Sansaloni va destacar la importància d'aquesta xarxa i va ressaltar “que ens hagen triat com a “Escola Changemaker” és sens dubte un reconeixement a la labor que el centre duu a terme des de fa uns anys i a la gran aposta que hem realitzat tant en ESO, com en Batxillerat i FP. En les tres branques hem posat en marxa projectes com l'ensenyament per reptes, els intercanvis amb centres internacionals per a dur a terme reptes comuns o la inclusió de la tecnologia en els cicles de Formació Professional, com és el cas de la impressió 3D per a desenvolupar reproduccions d'ossos i òrgans en col·laboració amb l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, al cap i a la fi projectes que mostren la importància de la tecnologia per a millorar la vida de les persones i facilitar els processos d'aprenentatge”.