elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament forma a alumnes de FP per a crear empreses

L’Ajuntament forma a alumnes de FP per a crear empreses

    La tercera edició del programa «Emprenedoria per a Centres Formatius» ha acabat aquest mes de juliol. Al llarg de l'any, s'han realitzar xerrades motivacionals a 435 alumnes de cinc centres educatius de la ciutat. D'aquestes xerrades van sorgir diferents propostes de projectes empresarials, de les que es van seleccionar 9 amb els que es va començar a treballar de forma individualitzada per a capacitar-los i recolzar-los en el camí de crear una empresa. Les xerrades es van combinar amb tutories individualitzades per a cada projecte. Finalment, 3 d'ells estan preparats per a constituir-se en empreses reals.

    El regidor d'Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, es va reunir amb els alumnes que han acabat el programa i els professionals i entitats que han participat del procés. Dels nou projectes seleccionats, 1 era del Col·legi Sant Roc, 1 de Sant Vicente de Paul, 2 de Cotex Baixes, 4 de Batoi i 1 mixt amb alumnes de Cotes Baixes i Batoi . Els estudis que estaven cursant els alumnes també eren diversos: Sistemes microinformàtics i xarxes; Educació Infantil; Farmàcia i Parafarmàcia; Fusta i Moble, i Automoció.

    L'edil alcoià també destaca la formació i l'aprenentatge vital que suposa capacitar-se per a crear una empresa: «El programa està creat per a aconseguir crear empreses però tampoc podem desmerèixer la seua importància en formar professionals. La formació específica en temes com l'aspecte econòmic o legals de l'empresa o comunicació i marca personal és fonamental per als nostres joves, són capacitats que els serviran tant per a crear empreses com per a trobar feina en un món laboral molt competitiu».

    Dels tres projectes finalistes, un està relacionat amb la fabricació de mobles, un amb l'animació sociocultural i l'altre amb el món dels drons. Acabada la capacitació i maduració dels projectes, els joves podran iniciar el seu camí empresarial en les instal·lacions d'Àgora, reben així també recolzament en els primers moments de l'empresa, període especialment crític.

    Gomicia valora positivament l'aposta pràctica que s'ha realitzat en aquesta edició: «En aquesta tercera edició hem posat l'accent en la part més pràctica impulsant projectes concrets d'alumnes de formació professional. Els països amb més cultura emprenedora saben que el procés és llarg i que de totes les idees i projectes inicials, un percentatge important es queden pel camí. Estem contents del resultat aconseguit aquest primer any amb tres projectes finalistes, ara toca avaluar, millorar i seguir una edició més creant cultura emprenedora entre els nostres joves per a que els seus projectes es convertisquen en empreses reals».

    Pujar