L'Ajuntament d'Alcoi torna a participar en la fira ‘Alcoibot’ amb el ‘Kit Ciutadà’
El certamen està organitzat pel col·legi Salesians Joan XXIII i en ell col·labora el consistori junt amb el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, així com altres institucions i empreses
Un any més, l'Ajuntament d'Alcoi ha participat en la III edició de ‘AlcoiBot’, la Fira de Robòtica Educativa, Indústria 4.0, IoT i Noves Tecnologies organitzada pel col·legi Salesians Joan XXIII i en la qual el consistori col·labora junt amb el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, així com altres institucions i empreses.
El certamen s'ha desenvolupat de 9 a 13 hores en les instal·lacions del col·legi, on s'han reunit estudiants, professors i entusiastes de la tecnologia en un espai on exhibir creacions, compartir coneixements i participar en desafiaments relacionats amb la robòtica i la programació.
Han visitat la fira l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; el vicealcalde, Àlex Cerradelo; la regidora d'Indústria, Elisa Guillem; i el regidor d'Educació, Alberto Belda, els qui han presidit el lliurament de premis als millors projectes de robòtica presentats.
A més, tècnics del consistori han participat amb un estand en el qual ha presentat les aplicacions i particularitats del ‘Kit Ciutadà Alcoi’, iniciativa subvencionada al 70% per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) amb 108.713 euros.
El consistori, com va fer en l'anterior edició, ha participat amb un estand en el qual ha presentat les aplicacions i particularitats del ‘Kit Ciutadà Alcoi’, iniciativa subvencionada al 70% per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) amb 108.713 euros.
El Kit Ciutadà Alcoi està compost per un paquet de sensors i un maquinari de fàcil instal·lació i configuració, amb les quals el ciutadà podrà connectar-se a la xarxa IoT municipal.
Es tracta de tres xicotets dispositius digitals: Kit Mediambiental, Kit Qualitat Aire Interior i Kit de Cooperació Social, dirigits tant a centres educatius de la ciutat com a població en general.
Els dispositius, de fàcil muntatge, estan dissenyats perquè qualsevol persona, indistintament de l'edat que tinga; entenga el seu funcionament i puga manipular-lo, experimentar i aprendre de manera senzilla i pràctica, recolzats, en tot cas, en continguts formatius en línia.
El Kit Mediambiental, és un dispositiu compost per diferents sensors que registren les condicions climàtiques d'un espai interior o exterior d'una zona en particular. Mesura paràmetres com la temperatura, la humitat, la pressió, el so o la detecció de contaminació.
El Kit Qualitat d'Aire Interior, està format per un sensor de CO₂ i un sensor semafòric, així com un sensor de distància per ultrasons. Tots aquestos elements permeten que les persones puguen comprovar la qualitat de l'aire de l'espai en el qual està instal·lat.
Finalment, el Kit de Cooperació Social està dissenyat en una Raspberry Pi 3B, en la qual s'ha incorporat el joc “Simon diu”, així com el joc entre majors i xiquets. D'aquesta manera es pretén acostar la tecnologia a aquestes dos franges d'edat amb una fi educativa i transmissió de valors.