elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La jornada de portes obertes d’El Salt va donar a conéixer com vivien fa 50.000 anys

La jornada de portes obertes d’El Salt va donar a conéixer com vivien fa 50.000 anys
  • Des de l'any 1986, s'estan fent treballs en aquest jaciment per part d'investigadors de la Universitat de La Laguna

MÉS FOTOS
La jornada de portes obertes d’El Salt va donar a conéixer com vivien fa 50.000 anys - (foto 2)

Al llarg del matí del diumenge 4 d'agost, es va dur a terme la visita a les excavacions arqueològiques del jaciment prehistòric d'El Salt per part d'unes 70 persones interessades a conéixer part del nostre patrimoni arqueològic. La visita forma part del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic (2024)”. Aquesta visita es porta a terme des de fa 10 anys.

Des de l'any 1986, s'estan fent treballs en aquest jaciment per part d'investigadors de la Universitat de La Laguna. El codirector de l'excavació, el professor Cristo Hernández, va donar a conéixer al públic present de forma molt didàctica i amena qui eren les poblacions humanes que vivien fa més de 50.000 anys en aquest enclavament; Com vivien? Què caçaven i recol·lectaven aquestes societats prehistòriques? A més han pogut saber quins tipus d'ecosistemes es van desenvolupar al llarg d'aquest període.

En finalitzar l'explicació, els visitants van poder observar de primera mà, a través de diferents tallers, la metodologia científica aplicada durant el procés de registre arqueològic, les més menuts van dur a terme diferents activitats.

Segons el regidor de Patrimoni Històric, Ignacio Trelis: “Aquestes visites permeten que la societat alcoiana conega un dels jaciments del Paleolític Mitjà més importants d'Espanya i de tot l'arc mediterrani”. Així mateix, comenta: “Des de la Regidoria de Patrimoni Històric apostem cada vegada més per la difusió del patrimoni històric i arqueològic; el cicle 10 excursions al voltant Alcoi i el seu patrimoni són un referent anual. A més amb la reforma i nova accessibilitat del Museu Arqueològic, la proposta d'activitats didàctiques programades i la Guia Didàctica de La Sarga per al curs 2024-2025 permetrà als escolars de la ciutat conéixer la seua riquesa arqueològica, i així mateix prendre consciència i respecte de la seua importància, així com valorar la seua singularitat”.

 

Pujar