23 alumnes alcoians de FP, seleccionats per posar en marxa les seues empreses
La passada setmana, va tenir lloc a Àgora, la primera reunió amb els projectes seleccionats en el III Programa d'emprenedoria per a Cicles Formatius de l'Àrea de la Regidoria d'Empresa, Formació i Innovació de l'Ajuntament d'Alcoi. En les seues dues primeres edicions, el programa es va centrar a impartir, en col·laboració amb els centres d'FP de la ciutat, una "formació a la carta" en matèria d'emprenedoria. Amb la pretensió de fer un pas més, ara es pretén capacitar i donar suport a l'alumnat perquè puga desenvolupar els seus projectes emprenedors en aquest centre municipal.
Durant el mes de novembre i desembre, es van realitzar un total de set xerrades informatives en diferents centres de formació professional: Col·legi Sant Vicenç de Paül, CIP FP Batoi, Col·legi Sant Roc, Col·legi Salesians de Joan XXIII i IES Cotes Baixes, amb la intenció de motivar cap a l'emprenedoria com una possibilitat laboral, a més d'incentivar la participació de l'alumnat. En aquest programa, presentant els seus projectes com a emprenedors.
A partir de la realització d'aquestes xerrades, s'han seleccionat nou projectes que han passat a la següent fase del programa de formació específica i tutorització a través d'experts professionals en les següents matèries:
Màrqueting estratègic. Carlos Guerrero (EPSA)
Generació de model de negoci. Jordi Tormo (CEEI, Alcoi)
Tràmits jurídics i subvencions. Emili Calatayud (EPSA)
Economia i finances. Núria Aparicio (Àgora)
Comunicació on line. Begoña Júilia (Àgora)
Comunicació off line, persones i equips. Macarena Florencio i Núria Aparicio (Àgora)
Els projectes seleccionats corresponen als centres de: Col·legi Sant Vicenç de Paül (1 projecte), CIP FP Batoi (4 projectes), Col·legi Sant Roc (1 projecte), IES Cotes Baixes (2 projectes), a més d'un altre projecte que ha sorgit de la col·laboració dels centres IES Cotes Baixes i CIP FP Batoi, sumant, per tant, un total de 23 estudiants.
El regidor de formació, empresa i innovació, Manolo Gomicia, comenta: «Els resultats del treball d'emprenedoria des dels cicles formatius ja són palpables. Tenim nou projectes de 23 alumnes capaços de convertir-se en empreses, projectes interessants en els quals treballarem a Àgora, de la mà de diferents experts, durant els pròxims sis mesos, per a generar activitat econòmica i ocupació a la ciutat».
La durada de la fase de formació i tutorització serà de 6 mesos, de gener a juny, en els quals alumnes i experts en cada matèria, treballaran conjuntament per portar els projectes cap endavant i aconseguir la seua posada en marxa. Per a això, Àgora ofereix els recursos de formació, tutorització personalitzada, espais de treball, disponibilitat d'informació sobre la realitat empresarial, possibilitat de cooperació amb altres emprenedors, disponibilitat d'exemples d'altres casos que ho han aconseguit, visibilitat social-empresarial i assessorament per la sol·licitud de subvencions.
Des d'Àgora, s'agraeix la participació dels centres formatius de FP sensibilitzats cap a l'emprenedoria i més concretament, al professorat de FOL que s'han implicat perquè aquest programa es duga a terme.