elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana

Alcoi exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana
  • La regidora d'Habitatge, María Baca, va participar el divendres en una jornada titulada “Segregació i vulnerabilitats urbanes: processos i polítiques públiques a Espanya”

  • Va ser convidada per a exposar el treball dut a terme a la nostra ciutat com a referent en la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
Alcoi exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana - (foto 2)
Alcoi exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana - (foto 3)
Alcoi exemple de com treballar enfront de la vulnerabilitat urbana - (foto 4)

Divendres passat va tindre lloc en la Sala d'actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i història, de la Universitat de València una jornada titulada “Segregació i vulnerabilitats urbanes: processos i polítiques públiques a Espanya” amb motiu de la nova llei de barris pendent d'aprovació per part de la Generalitat Valenciana. En aquesta jornada va participar la regidora d'Habitatge, María Baca. Va intervindre comptant el punt de partida d'Alcoi en temes d'habitatge, barris i va relatar el procés d'intervenció social que es duu a terme des de l'Ajuntament per a la millora i la garantia del dret a l'habitatge. Segons van indicar des de la Universitat de València: “Alcoi és un referent i cal posar-lo en un bon escenari al costat d'altres experiències”.

Baca va intervindre en la segona part de la jornada en la qual van tractar experiències locals enfront de la vulnerabilitat urbana a Espanya. Al costat d'ella van parlar la Directora tècnica del Pla Integral per al Polígono Sur de Sevilla, Montserrat Rosa Caro, el Director General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Marc Aparisi Martí, el regidor del Departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Bilbao, Juan Ibarretxe Karetxe, en una taula moderada pel Degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí Ferré.

En la seua ponència la regidora d'Habitatge d'Alcoi, va mostrar les necessitats residencials de la nostra ciutat, el model d'intervenció social que es duu a terme des del Departament d'Habitatges, així com les dificultats i reptes que tenim des de l'administració en la transformació i regeneració de les nostres ciutats.

Prèviament va tindre lloc la taula en la qual van abordar “La segregació urbana a Espanya. Realitats territorials, efectes socials i implicacions polítiques”. Moderada per la Catedràtica de Geografia i Delegada de la Rectora per al programa Universitat-Societat, Mª Dolores Pitarch Garrido, van participar el professor de Geografia en la Universitat Autònoma de Barcelona. Editor de “Efecte barri. Segregació residencial, desigualtat social i polítiques urbanes en les grans ciutats ibèriques”; Oriol Nel·lo i Colom, el director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Editor de “Barris i crisis. Crisi econòmica, segregació urbana i innovació social a Catalunya” i coeditor de “Vides segregades? Reconstruir fraternitat”; Ismael Blanco Fillola i el director del Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Editor de “Vides segregades? Reconstruir fraternitat” i coeditor de “Barris i crisis. Crisi econòmica, segregació urbana i innovació social a Catalunya”; Ricard Gomà i Carmona.

“És necessari que es promoguen jornades de reflexió comptant amb models teòrics que donen un horitzó a les nostres polítiques tenint en compte l'experiència local i les eines de les quals disposem les administracions des d'un punt de vista pràctic. L'oportunitat que ens brinda els fons europeus de transformació i regeneració de les nostres ciutats ha d'anar acompanya de la perspectiva social per a no repetir models que generen discriminació i exclusió social i frenen l'avanç en la igualtat d'oportunitats”, ha destacat la regidora d'Habitatge, María Baca.

Pujar