elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi convoca a nous participants per poder posar en marxa el programa Jove Oportunitat (JOOP)

Alcoi convoca a nous participants per poder posar en marxa el programa Jove Oportunitat (JOOP)
  • La regidoria de Joventut convoca aquest divendres a una reunió informativa a joves d’entre 16 i 21 anys que hagen abandonat els estudis i necessiten motivació i orientació per completar una FP de Grau Mitjà

  • Aquest és l’objectiu del programa Jove Oportunitat (JOOP) dissenyat i organitzat per l'IVAJ, al qual Alcoi vol sumar-se per cinquena vegada

La regidoria de Joventut organitza aquest divendres, 18 de febrer, una reunió informativa sobre el programa Jove Oportunitat (JOOP) organitzat per l’IVAJ i al qual l’Ajuntament vol adherir-se per cinquena vegada.

Per a això, necessita comptar amb participants, persones d'entre 16 i 21 anys, que han abandonat els seus estudis i necessiten motivació. L'objectiu d’aquest programa, que es vol desenvolupar de març a juny en horari de matí al CCJ, és aconseguir que els i les participants completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida.

Per a totes les persones interessades, la reunió informativa d’aquest divendres tindrà lloc a les 17:00 hores en el Centre Cervantes Jove (CCJ), al carrer d'Els Alçamora, 1. L’entrada és lliure i s’oferirà assessorament grupal i personalitzat.

La regidora de Joventut, María Baca, subratlla els beneficis d’aquest programa, amb el que «s’han aconseguit resultats molt positius en les darreres edicions, ja que hem aconseguit ajudar a persones joves que es troben en moments d’incertesa o que no han obtingut un suport adequat per reconduir el seu projecte de vida. Cal destacar, a més, que la metodologia emprada es dinàmica, integradora i personalitzada, centrada a potenciar les habilitats i fortaleses personals».

El programa JOOP es porta a terme utilitzant una eina pedagògica com és el coaching actitudinal, en grups d'entre 10 i 15 participants. Se'ls proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d'un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació.

També visiten esdeveniments esportius i culturals per descobrir que s’està fent a la seua ciutat. Per a aquelles persones joves que no hagueren acabat l'ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de Grau Mitjà. En els casos en què no es considere viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.

Aquest curs sol tindre lloc entre abril i juny als matins, de dilluns a divendres, i es completa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre cada membre de l'alumnat i el seu coach. Durant els sis mesos següents a la finalització del curs es celebren reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat.

Els orientadors són persones llicenciades en psicologia o pedagogia o bé de monitors o entrenadors del món esportiu o de l'oci educatiu, amb àmplia experiència en l'àmbit de l'adolescència i joventut. L'IVAJ realitza una minuciosa verificació de les qualificacions d'aquest personal, que en la seua immensa majoria ja ha demostrat en edicions anteriors del programa JOOP el seu èxit en l'assoliment dels objectius plantejats

JOOP és una intervenció sobre joves que ni estudien ni treballen i s'emmarca en un programa operatiu l'objectiu del qual és la millora de l'ocupabilitat. A diferència d'altres accions, JOOP fuig d'una filosofia assistencial, que convertisca al ni-ni en un subjecte al qual prestar permanent atenció des d'esquemes públics i també fuig d'accions que directament els porten al mercat laboral. En JOOP mai es parla de ‘ni-nis’, es denomina ‘joopers’ a aquests joves.

Pujar