L'entorn únic d'Alboraia, clau en la formació del Taller d'Ocupació de Promoció Turística
Les instal·lacions municipals i els centres educatius també han sigut de gran ajuda per al Taller d'Ocupació d'Informació Juvenil
Els dos tallers d'ocupació que l'Ajuntament d'Alboraia va posar en marxa el mes de desembre han continuat avançant en la seua formació durant els últims mesos, aprofitant els atractius turístics que posseeix la localitat i de les instal·lacions municipals i els centres educatius. Es tracta del Taller d'Ocupació de Promoció Turística i el Taller d'Ocupació d'Informació Juvenil, dues especialitats emmarcades en la iniciativa "Suport oficines de turisme i joventut d'Alboraia" per a reforçar la labor que realitzen les regidories de Turisme de Raquel Casares i la de Joventut de Zeudy Estal.
El Taller d'Ocupació de Promoció Turística està basant el seu aprenentatge en l'entorn únic que ofereix Alboraia. D'aquesta manera, van realitzar una representació teatral del conegut miracle dels Peixets al costat de l'Ermita després de realitzar la sisena Ruta per l'Horta que forma part de l'oferta turística de l'Ajuntament i van aprofundir en un senyal d'identitat del panorama valencià amb la visita a la Barraca d'Alboraia, situada en un extrem del Passeig d'Aragó. També han realitzat eixides per a conéixer els allotjaments turístics disponibles en el municipi, com són l'Hotel Resa Patacona i l'Hotel Olympia.
Una de les activitats més destacables que ha pogut gaudir l'alumnat d'aquesta especialitat és la visita al Agromuseu, un espai únic en el qual van descobrir la importància de l'entorn d'horta com a atractiu turístic a través del material i les instal·lacions d'aquest museu. L'excursió va tindre per objectiu destacar la perspectiva sostenible, ecològica i de qualitat del turisme, una línia de treball que està seguint l'Ajuntament d'Alboraia a través del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent, englobades en la marca 'Alboraia Turisme'.
Col·laboració mútua i retroalimentació
Part de la formació ha sigut compartida amb el Taller d'Ocupació d'Informació Juvenil: per exemple, la visita al Museu Faller que va fer valdre la importància d'adaptar un producte turístic a les tendències del mercat al llarg del temps perquè continue sent atractiu per a l'alumnat de turisme i la de conéixer la identitat de les tradicions per a fomentar-la entre els més jóvenes per al de joventut.
Aquest últim també ha fet ús de les instal·lacions i centres educatius del municipi en la seua formació: l'alumnat ha mantingut una estreta col·laboració amb l'Espai Jove en la seua labor amb els corresponsals, a l'hora d'elaborar i programar activitats per a xiquets, xiquetes i joves del municipi, en la iniciativa d'Instagram "No te dejo en visto" per a tractar amb el terapeuta Vicent Ginés les principals preocupacions de les persones joves a través de la realització d'enquestes i temàtiques o l'assistència a l'IES La Patacona per a activitats al pati, entre moltes altres com l'elaboració de recursos didàctics per a jocs amb motiu del Dia de la Dona.
La formació del Taller d'Ocupació d'Informació Juvenil s'ha vist reforçada per visites externes a l'IVAJ (Institut Valencià de la Joventut), el Consell Valencià de la Joventut, el Centre Municipal de Joventut 'Ciutat Vella' o el Casal Jove de Sagunt.
En total, 20 alumnes i alumnes estan gaudint d'aquesta iniciativa, així com des del Consistori s'ha contractat una persona per a dirigir el projecte i a dos docents per a cadascuna de les especialitats. El Taller d'Ocupació 2021-2022, de 12 mesos de duració, està sent possible gràcies a la línia de subvenció del pressupost del Servei Valencià d'Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alboraia, cofinançat amb el Fons Social Europeu.