Alboraia segueix insistint davant el Ministeri de Foment perquè s'incloga al municipi en les millores de rodalies
L'Ajuntament d'Alboraia juntament amb Les Corts van sol·licitar fa més d'un any al Govern Central, a través d'una Proposició No de Llei, una parada de la línia ferroviària de Rodalies València-Castelló per a millorar la comunicació d'aquest nucli de platja proper a València. Aquesta zona compta amb més de 1.500 residents habituals, sense comptar amb els residents temporals i turistes.
Dilluns passat 18 de desembre, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va assistir a la presentació del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana en el Centre de Formació Tecnològica d'ADIF, on el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va desenvolupar l'ampliació de la xarxa ferroviària, deixant de costat les necessitats dels veïns del nucli de Port Saplaya.
Des de fa anys, els responsables de l'Ajuntament d'Alboraia han estat treballant en aquest projecte, que també donaria servei als veïns que viuen en eixa zona de l'horta.
A més, el primer edil de la localitat ha estat mantenint reunions amb Delegació de Govern, ADIF i els responsables de transport i mobilitat de la Generalitat Valenciana amb la finalitat d'integrar eixes millores en el transport metropolità, però el Ministeri de Foment ha deixat de costat aquesta proposta que beneficiaria a molts ciutadans.
Fa més d'un any l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, es va reunir amb la diputada autonòmica d'Alboraia, Mercedes Caballero, i la diputada autonòmica responsable d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Sandra Martín, amb l'objectiu que conegueren el lloc on cabria la possibilitat d'establir aqueix punt. Les dos diputades van reconéixer la necessitat de crear el baixador i van presentar una proposta No de Llei en Les Corts, obtenint el suport del Parlament Valencià per a secundar la proposició d'Alboraia i el suport del Consell per a sol·licitar al Govern la consegüent construcció, que s'ha vist desestimada pel Govern Central.
La nova estació es situaria baix el pas elevat que condueix a l'autopista i comportaria la construcció d'una passarel·la que, a més de facilitar l'accés al baixador, permetria la continuació del carril bici que comunica l'horta amb Port Saplaya, ja que ara queda interromput en el pont de l'autopista.
Port Saplaya tan sols disposa de l'autobús local i la línia groga que dóna un servei escàs, també als pobles més propers. Aquests mitjans de transport no són suficients per a la població, ja que les freqüències de pas són baixes i els veïns i veïnes d'aquests nuclis costaners reclamen des de fa anys una millora substancial en la connexió amb València. D'aquesta manera, s'evitaria que els veïns d'aquesta zona es veren obligats a utilitzar el vehicle particular constantment.