Alboraia duplica la participació en els seus Pressupostos Participatius i aprova tres nous projectes per al 2025
El procés, que tanca amb el doble de participants que en la primera edició, tria amb 780 avals les propostes guanyadores que s'integraran en el Pressupost Municipal de 2025
L'Ajuntament d'Alboraia ha tancat el procés d'Idea Alboraia: Pressupostos Participatius 2024 amb tres projectes guanyadors triats per la ciutadania. La iniciativa, que celebra la seua segona edició i ha tornat a comptar amb 100.000 euros, ha superat l'èxit del primer lliurament duplicant la quantitat de participants (440 veïns i veïnes, quasi 200 més que l'última vegada) i ha triat les propostes a fer gràcies a 780 avals.
En aquesta ocasió, la gran guanyadora ha sigut l'espai per a xiquets i xiquetes, valorat en 30.000 euros i amb 161 vots. La proposta sol·licitava una sala de joc infantil de 0 a 10 anys, apta per a gateig, una paret d'escalada, mobiliari pikler i joguets a la qual accedir com a alternativa pública i gratuïta als parcs quan les condicions climatològiques no són favorables.
El segon projecte, amb el suport de 156 vots, pretén construir amb 61.488,05 euros un espai on jugar a bàsquet i altres esports que servisca com a alternativa lliure a les instal·lacions de la Ciutat de l'Esport, més centrades en els entrenaments dels clubs locals. Finalment, s'instal·larà una estació meteorològica valorada en 2.000 euros després d'haver aconseguit 137 vots, una iniciativa que no sols busca acostar la meteorologia als xiquets i xiquetes com a projecte educatiu per als centres escolars, sinó també oferir dades a la ciutadania.
La participació com a motor de transformació
Els tres projectes quedaran integrats en els Pressupostos Municipals de 2025 i s'executaran durant l'any després de reunions amb els autors de les propostes per a definir els projectes. "Aquesta iniciativa ha demostrat que, quan treballem conjuntament, podem construir un futur millor per als nostres veïns i veïnes, per la qual cosa continuarem treballant en projectes com aquest en els quals la participació siga una eina de transformació social", explica Màbel Redondo, regidora de Participació Ciutadana.
De la primera edició, el veïnat va tirar avant altres tres projectes: la millora de la senda pedalable que uneix La Patacona i el nucli tradicional amb prolongació fins a l'IES La Patacona i millores en la il·luminació i seguretat; la construcció d'un nou parc lúdic per a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys amb tirolina, escalada, pícnic i més; i millores al parc caní de l'Avinguda de les Corts Valencianes.