elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs

Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs
  • La pintura, elaborada pel grup d’Amigues i Amics del dibuixant, està inspirada en el dibuix que el mateix Gerard i Coca Vilar van crear per a la portada de la revista Laetare#11, en 1999, que representa la població natal de l'artista

MÉS FOTOS
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 2)
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 3)
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 4)
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 5)
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 6)
Un mural de grans dimensions recordarà la figura de l’il·lustrador Gerard Miquel a Alaquàs - (foto 7)

Un nou mural de grans dimensions i colors vius presideix des d'este cap de setmana la Plaça de la Constitució d’Alaquàs. Es tracta d’un treball artístic elaborat pel col·lectiu d’Amigues i Amics de Gerard Miquel, dibuixant, il·lustrador i autor de còmics d'Alaquàs que ens va deixar el passat mes de març. L’obra que recopila elements de les creacions del propi Gerard, té per objectiu perpetuar el llegat que va deixar l’artista.

Dissabte de bon matí, els i les vianants que passejaven junt a l’emblemàtic Castell d’Alaquàs podien gaudir de les primeres pincellades i de l’evolució de l’obra que va comptar amb la participació dels amics locals de Gerard com és l’il·lustrador i professor Iván García Aguado, Ángel Martínez, President de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), la reconeguda  artista Carme Mateu, Jesús Ferrer, el grup de familiars de Gerard, amigues i amics de la seua etapa en l'Agrupament Escolta Argila, així com la participació dels qui no volgueren faltar a la cita com els dibuixants de Kovalski Fly, com Lalo Kubala, Oliveiro Dumas i  Coca Vilar. A l’encontre  també va assistir l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura.

La pintura està inspirada en el dibuix que el mateix Gerard i Coca Vilar van crear per a la portada de la revista Laetare#11, en 1999, que representa d'una manera lliure la població natal de l'artista. Per a la seua execució s'ha utilitzat esmalt a l'aigua sobre una paret metàl·lica de 400 x 215 cm. En total són més de 50 persones les que han col·laborat en aquest treball.

Amb el mateix objectiu, el de retre homenatge a l’artista, l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col·laboració dels seus amics, companys de treball i familiars i comissariada per l'alaquaser Iván Garcia Aguado,  posava en marxa una exposició amb el nom ``GERARD MIQUEL. Dibuixos al voltant d'Alaquàs´´que es pot visitar fins al 23 d'octubre a la Sala La Torre del Castell d'Alaquàs. Una mostra on s’exposen nombroses publicacions fruit de les seues col·laboracions en el món del còmic. D'igual manera s'aborda la seua trajectòria com a il·lustrador amb diversos exemplars que donen fe de la seua polivalència i coneixement del gènere.

(https://www.alaquas.org/agenda/19958/0/exposicio_gerard_miquel_dibuixos_voltant_alaquas). 

Gerad Miquel: Nascut a Alaquàs en 1968, Gerard pertanyia a una generació de dibuixants de la nostra localitat sorgida a l'ombra d'Expo-Còmic que es va celebrar durant la dècada dels 90 i que reunia els millors il·lustradors valencians de l'època.

Gerard ha sigut un autor d'àmplia trajectòria en la il·lustració, tant en publicitat com en el mercat infantil i de llibres de text, i va formar part del panorama dels anys 90 des de capçaleres com la revista Kovalsky Fly o Fan Còmic. Les seues col·laboracions en còmic s'estenen en diverses publicacions, entre les quals destaquen les del personatge Monet per a la revista Era Garbèra. En 2017 va veure la llum ‘Un got ple d'històries’, còmic sobre els ibers realitzat per al Museu de Prehistòria de València, i ‘Jo vaig ser guia en l'infern’, on va adoptar per primera vegada el format de novel·la gràfica.

Va estudiar Arts i Oficis a València i la seua relació amb Alaquàs sempre va ser molt estreta. Va dissenyar diverses auques escolars d'Alaquàs i il·lustracions de difusió del Castell-Palau d'Alaquàs i del Cant de la Carxofa d'Alaquàs, entre altres.

Pujar