Una exposició de la Universitat de València sobre el patrimoni artístic valencià s'inaugura a Alaquàs
El Castell d’Alaquás va acollir ahir la inauguració de la mostra ‘Patrimoni artístic valencià’ impulsada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, realitzada pel Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història i amb el suport de Caixa Popular.
El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, va inaugurar la mostra al costat de l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura; el director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular, Paco Alós; i el comissari de l'exposició Felipe Jerez, director del Departament d'Història de l'Art.
L'exposició “Patrimoni Artístic Valencià”, en la qual han participat una trentena d'investigadors del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, pretén mostrar a la societat la riquesa i diversitat dels béns històric artístics dels quals gaudeix la societat valenciana. A través dels 37 plafons que componen la mostra, s'ofereix un recorregut sintètic i visual de l'evolució del patrimoni artístic des de la prehistòria fins al segle XXI. A més, el públic podrà conéixer el treball efectuat pel Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València des de fa més de tres dècades.
El comissari de la mostra, Felipe Jerez, ha assenyalat que es tracta d'una exposició “divulgativa sobre el ric i variat patrimoni artístic valencià, senyal d'identitat i generador de riquesa sociocultural i econòmica”. El director del Departament d'Història de l'Art ha explicat que mitjançant els panells es mostra “el desenvolupament de l'art en el nostre territori des de la prehistòria fins a l'actualitat amb exemples triats, la peculiaritat de la seua diversitat tipològica, així com l'acció formativa especialitzada, d'estudi, tutela i difusió que s'exerceix des del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València”.
L'exposició romandrà en Alaquás fins al 22 de febrer; a continuació itinerarà pel territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni artístic. Una iniciativa que representa la voluntat de la Universitat de València de projectar-se en el seu entorn més pròxim, l'interés per a transferir coneixements a les entitats locals i el propòsit d'aproximar l'acadèmia a la ciutadania.