El castell d’Alaquàs acull la presentació del llibre 'Nietas de la memoria’ a càrrec de l’escriptora Isabel Donet
L’acte va ser organitzat pel departament de Valencià del Centre de Formació per a Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs i el Club de Lectura de la Universitat Popular d’Alaquàs UNPÀS amb motiu del 8 de Març
El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dilluns 14 de març l’acte de presentació del llibre “Nietas de la Memoria”, deu relats escrits per dones periodistes que pretén recuperar les històries i vivències de les seues iaies en la Guerra Civil i la posguerra. El llibre, que va veure la llum durant el confinament, vol valorar tota una generació de dones lluitadores i reivindicar a la seua vegada el dret a la memòria històrica.
L’acte va ser organitzat pel departament de Valencià del Centre de Formació per a Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs i el Club de Lectura de la Universitat Popular d’Alaquàs UNPÀS i forma part de les activitats organitzades amb motiu de programació del Dia Internacional de la Dona.
La introducció a l’acte va córrer a càrrec de Ceferina Marcos, directora d’UNPAS i Joan Carles Simó, filòleg i docent del centre educatiu. Va assistir la Regidora d’Igualtat i Memòria Democràtica, Elena Álamo, qui va felicitar l’organització per l’acte i va destacar la importància d’aquest llibre “per posar en valor a les dones que han contribuït a la nostra vida, les nostres àvies”.
La presentació va ser realitzada per la periodista i escriptora Yolanda Ibarra i va comptar amb la presència d’una de les autores del llibre i també periodista i escriptora, Isabel Donet. L’autora, l’única valenciana del llibre, va destacar la importància d’aquest llibre que va aconseguir el Premi al Millor Assaig l’any 2020 a través del qual es dóna a conéixer “la història de deu dones que no pogueren ser lliures però sí molt valentes per a poder sobreviure. Són històries que representen a milers de dones que no apareixen en aquest llibre però que lluitaren i ens donaren la vida”.
Es tracta d’un llibre de relats indepenents ordenats alfabèticament segons el nom de les autores que conta les experiències de deu dones amb diferents orígens, ideologies i classes socials que representen a altres moltes dones que des de la seua quotidianitat viviren temps difícils i canvis que han afectat a la resta de dones i han marcat el futur. Es tracta d’un projecte obert a totes les persones que vulguen contar la història de la seua iaia i que es pot fer a través de la pàgina web www.nietasdelamemoria.com.