Alaquàs reparteix material didàctic digital per a "cantar la carxofa" a tot arreu: karaoke, partitures i més!
Aquest material es distribueix a centres educatius, entitats culturals i associacions perquè servisca com a ferramenta de treball a les aules de forma lúdica i divertida. Una iniciativa per continuar protegint i donar a conéixer el cant.
Alaquàs ha realitzat una nova entrega del material didàtic sobre el Cant de la Carxofa en format USB. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Cultura, Marta Murciano, el representant de l’Associació d’Amics i Amigues de la Carxofa, Paco Pons, representats de la Unió Musical d’Alaquàs i de les entitats patrocinadores, Caixa Popular i Café Soy, es van reunir ahir dijous 16 de maig per tal d’arrodonir tot el material.
A través d’aquesta iniciativa, les entitats organitzadores continuraran distribuint a associacions, col·lectius, centres educatius així com entitats culturals de tota la Comunitat Valenciana l’USB que conté enregistraments en àudio de la nova adaptació musical del cant, dos karaokes per convidar a les persones interessades a gaudir i aprendre el cant i partitures i documents sobre la composició musical com ara una auca, una unitat didàctica i un informe. Tots aquests continguts es poden descarregar també a aquest enllaç: https://www.alaquas.org/monografies/cantdelacarxofa.
L’objectiu d’aquesta acció és aconseguir la màxima difusió per a continuar protegint i donar a conéixer aquest cant per tal d’apropar-lo a la ciutadania i que servisca també com una ferramenta de treball per a les persones docents dels centres educatius així com per a les associacions tant locals com les de fora del municipi. A més, tantels karaokes com els enregistraments d’àudio estan pensats per a poder treballar a l’aula de forma lúdica i divertida el Cant de la Carxofa, a més d’oferir a l’alumnat la possibilitat de conèixer i interessar-se per les nostres tradicions.
El Cant de la Carxofa, Festa d’InterèsTurístic de la Província de València i Bé de Rellevància Local des del 2022, serà en breu Bé d’Interés Cultural. És una de les senyes d’identitat culturals més importants d’Alaquàs. És una composició musical i tradicional del segle XVII que sols perviu a municipis de l’àrea metropolitana com és el casd’Alaquàs i que se celebra cada 8 i 9 de setembre en devoció als patrons de la ciutat, la Mare de Déu de l’Olivar i el Crist de la Bona Mort amb motiu de les Festes Majors.