Castellano

Les ajudes del Pla Resistir Plus arriben a més de 35.000 empreses de la Comunitat Valenciana

Les ajudes del Pla Resistir Plus arriben a més de 35.000 empreses de la Comunitat Valenciana
  • El pla cerca reforçar la solvència i garantir la liquiditat del teixit productiu valencià més afectat per la pandèmia

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha rebut 22.264 sol·licituds per a participar en la segona fase del Pla Resistir Plus, la qual cosa sumat a les peticions de la primera fase, permetrà que un total de 35.647 empreses es vegen beneficiades de les ajudes directes d'aquest pla que cerca reforçar la solvència i garantir la liquiditat del teixit productiu valencià més afectat per la COVID-19.

"La xifra de peticions posa de manifest l'interès de les empreses valencianes per aquestes ajudes i l'obligació de l'administració d'ajudar-los per a enfortir-se i a garantir la seua viabilitat fins que es consolide la recuperació econòmica" ha apuntat el conseller Soler després de recordar que en aquesta segona fase totes les empreses que complisquen els requisits d'elegibilitat podran rebre ajudes de fins a 200.000 euros per a cobrir deute pendent a proveïdors o amortitzar anticipadament els seus préstecs.

"El nostre objectiu que és les empreses viables abans de la pandèmia continuen sent-ho, i per a això tota ajuda és poca", ha reiterat Soler, qui s'ha compromès al fet que des de la Conselleria s'agiliten tots els tràmits "per a poder resoldre al més prompte possible i que els diners arribe al nostre teixit productiu en el menor termini de temps".

Per a això, ha recordat el conseller, és fonamental que les empreses, una vegada obtinguen la cita prèvia, "continuen amb la tramitació i aporten tota la documentació necessària per a poder resoldre favorablement". En concret disposen de set dies naturals comptats a partir del dia indicat en la seua cita prèvia per a formalitzar efectivament la seua sol·licitud. "La cita prèvia no és l'únic tramite, sinó que una vegada obtinguda han de continuar amb la tramitació dins del període de temps establit".

En concret, els primers sol·licitants d'aquesta segona fase podran adjuntar la documentació a partir del dilluns 14 de juny a les 08.00 i serà necessària la signatura electrònica. El sistema ha donat un total de 7.200 cites per dies per a facilitar la tramitació i evitar incidències.

En aquest sentit, a més de les dades i domicili fiscal de l'empresa, els sol·licitants hauran de detallar la tipologia d'empresa o el seu sector d'activitat i realitzar una estimació objectiva de quantia sol·licitada, tenint en compte que és subvencionable el deute pendent amb creditors i proveïdors (IVA exclòs) així com el nominal del deute financer viu amb entitats financeres tant públiques com privades.

"No volem que es perda ni un cèntim dels 647 milions d'euros que el Govern central ha destinat a la Comunitat Valenciana, perquè el que volem és precisament que la nostra economia isca reforçada d'aquesta difícil contextura de pandèmia i que les nostres empreses afronten la recuperació en les millors condicions financeres possibles", ha assegurat Soler.

En aquesta fase, el Consell realitzarà un primer repartiment garantit de 4.000 euros entre totes les empreses que complisquen els requisits de caiguda de més del 30% del seu volum de negoci i pertinença a algun dels 188 sectors econòmics inclosos. Aquesta quantia s'anirà augmentant fins a esgotar el crèdit disponible en funció del volum de deute declarat per cada empresa, de la seua grandària i de l'impacte de la COVID-19 en cada negoci. En qualsevol cas, l'ajuda màxima establida en el Reial decret 5/2021 que pot rebre una empresa és de 200.000 euros.

La dotació inicial planificada per a aquesta segona fase és de 447 milions d'euros, als quals se sumaran tots aquells recursos que, una vegada resoltes les ajudes de la primera fase -destinada a persones físiques i jurídiques que tributen per mòduls i de nova creació-, no s'hagen adjudicat.

"Estem en una situació excepcional i única i som conscients del desafiament al qual ens enfrontem. Per això farem tot el possible perquè els 647 milions aportats pel Govern central per al pla Resistir Plus arriben de manera íntegra a les nostres empreses" ha reiterat Soler, qui a més ha incidit en què "no sols n'hi ha prou amb resoldre les ajudes, sinó que l'important és fer efectiu el pagament de la forma més ràpida possible".

Primer ajudes completades de la primera fase
Soler també ha fet balanç de les primeres 2.000 sol·licituds concloses primera fase del Pla Resistir Plus, atès que les 13.338 persones que es pertanyien per la seua tipologia d'empresa a aquesta primera fase van començar el dimecres 9 a aportar tota la seua documentació.

Així, fins al matí del divendres 11, s'havien completat 1.997 sol·licituds que per províncies es reparteixen 789 a Alacant, 233 a Castelló i 975 a València i per modalitat, una immensa majoria són autònoms i autònomes (1.759) enfront d'empreses (238)

Per manera de tributació, les sol·licituds principalment es corresponen amb negocis que tributen pel règim d'estimació objectiva o mòduls (1.638), 182 tributen pel règim d'estimació directa en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i 177 a través de l'Impost de Societats o Impost de la Renda de no Residents (establiment permanent).

Finalment, de les sol·licituds presentades 413 són professionals o empreses de nova creació en 2019 i 20 són societats mercantils que han realitzat una modificació estructural (canvi societari, fusió, escissió, etc.) entre l'1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020.

Pujar