elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat

Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat
  • Denuncien que arrosseguen pèrdues que arriben als 300.000 euros en el cas de les discoteques i 100.000 euros en el cas dels pubs

Empresarios i treballadors de l'oci nocturn de les províncies d'Alacant, Castelló i València han acampat davant les Portes de la Generalitat Valenciana per mostrar el seu malestar "davant l'immobilisme i els constants incompliments" del Consell mentre les seues empreses s'enfonsen i, amb elles, milers de treballadors que en depenen i el seu patrimoni personal.

Quan es compleixen 13 mesos des del tancament amb el primer Estat d'Alarma, les pimes de l'oci nocturn han aixecat el seu campament amb 13 botigues i 13 hores de durada de 08.00 a 21.00 hores, "que no aixecaran fins que el Consell posi sobre la taula un veritable pla de rescat després de 13 mesos amb l'activitat restringida, 13 mesos gairebé sense ingressos i 13 mesos sense ajudes ", han explicat en un comunicat. En aquests moments, els locals d'oci arrosseguen pèrdues que arriben fins als 300.000 euros en el cas de les discoteques i 100.000 euros en el cas dels pubs.

Davant d'aquestes xifres, les pimes asseguren que no cessaran en la seua lluita, convocades i protegides per les 15 associacions de la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), organització que va sorgir del moviment de l'Assemblea de l'Acampada de l'Oci nocturn, posada en marxa el passat mes de novembre, per demanar justícia per al sector.

D'aquesta manera i partir d'aquest dimarts, amb l'eslògan genèric El Oci es Planta i els hastags #13A i #13Meses, es duran a terme diferents actes i missatges durant l'acampada, per reclamar que des del Govern valencià s'aporten solucions urgents i realistes i no mers pegats econòmics. De fet, insisteixen que no donaran marxa enrere fins a tenir sobre la taula un pla de rescat econòmic, que comence per injectar, els 8 milions d'euros compromesos dins el Pla Resistir, com ajudes específiques per salvar l'oci nocturn, i que s'amplien els recursos per cobrir totes les sol·licituds de les empreses de l'oci nocturn que han sol·licitat aquests ajuts. Al respecte, assenyalen que les previsions inicials del Consell eren les d'ajudar només a 700 empreses, mentre que el nombre d'empreses sol·licitants sobrepassa les 1.000.

A més, la CEOH assegura que aquests 8 milions d'euros només cobreixen les pèrdues de les empreses durant 2020, i que 5 mesos després des del seu anunci per part de president Puig, el 26 de novembre a les Corts, segueixen sense arribar a les pimes.

En segon lloc, demanen que el pla de rescat comprometa 50 milions d'euros dins de el Pla Resistir + per abordar el tancament encobert imposat pel Consell des del passat 30 de desembre, data en què sorprenentment va prohibir l'activitat dels discjòquei i que va culminar amb el tancament a les 17.00 hores des del passat 5 de gener, que va suposar el tancament de facto de el sector.

En aquest context, i tenint en compte els successives renovacions de la prohibició de l'activitat de les empreses d'oci, que va estendre com a mínim fins al pròxim 9 de maig, asseguren que el pla d'ajudes i les compensacions econòmiques haurien d'estar ja a sobre de la taula i tramitant per poder salvar el major nombre possible de les més de 1.000 empreses que, amb prou feines, han aconseguit sobreviure fins ara.

En tercer lloc, i tenint en compte els efectes sobre el sector recreatiu de l'oci que tenen les decisions polítiques que ve adoptant el Consell en relació a la gestió de la crisi del coronavirus, "l'acampada serà inamovible fins que no es definixquen els projectes dirigits a protegir i a potenciar la resistència el sector dins dels fons Next Generation de la Unió Europea, que, a hores d'ara, ascendeixen a 140.000 milions d'euros i dels quals la Generalitat Valenciana gestionarà més de 6.300 milions d'euros ".

Una quantitat, consideren des de la CEOH, que, donat el pes directe que té el sector en l'economia valenciana (el 1,8% del PIB), un total de 150 mllones, el 2,5%, hauria d'anar dirigit a reconstruir un sector, a més, vital i estratègic per al model turístic de la Comunitat Valenciana, a què la Generalitat ha mantingut abandonat durant tota la crisi de l'coronavirus.

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana, durant l'acte d'inauguració oficial de l'acampada, ha volgut llançar un missatge obert al conjunt de representants i organitzacions professionals, empresarials i artístiques del sector de l'oci per a sumar-se a aquesta acció de protesta que permeta garantir la salvació i recuperació d'un sector, que no s'havia d'haver vist maltractat estigmatitzat i marginat per part de la Generalitat Valenciana.

MÉS FOTOS
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 2)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 3)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 4)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 5)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 6)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 7)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 8)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 9)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 10)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 11)
Així ha arrancat l'acampada de les discoteques davant de la Generalitat - (foto 12)
Pujar