Acord per a millorar les condicions del personal educador d'educació especial, d'educació infantil i fisioterapeuta
La negociació s'ha desenvolupat a tres bandes amb les conselleries d'Educació, Justícia i Funció Publica i els 4 sindicats de la Mesa Sectorial de Funció Pública
L'acord posa fi a una situació que romania enquistada des de 2015
La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques junt amb la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport han arribat a un acord amb els 4 sindicats UGT-PV, CSI·F, INTERSINDICAL VALENCIANA i CC-OO-PV, sobre les millores de les condicions del personal educador d'educació especial, educació infantil i fisioterapeuta. Este personal presta servicis en els centres escolars públics no universitaris de la Conselleria d'Educació i depenen de la Conselleria de Justícia a nivell administratiu.
L'objectiu d'aquesta negociació ha estat fixar, concretar i aclarir qüestions com les funcions i tasques d'aquest personal, la jornada laboral, la formació, les itineràncies, la classificació i adscripció dels llocs de treball, les peculiaritats de la selecció i provisió.
La directora general de Funció Pública, Eva Coscollá, ha mostrat una gran satisfacció pels acords aconseguits " ja que suposen tancar una llarga etapa de negociació en uns àmbits de treball sensibles. Finalment la perseverança i el compromís de diàleg han donat els seus fruits, en estos acords que conduïxen a millorar les condicions de treball del personal educador, fisioterapeuta i el corresponent servei públic. Però, això, suposa també l'inici d'una nova etapa de negociació per a materialitzar part del contingut acordat".
Per la seua banda, el director general de Centres i Personal Docent, Ximo Carrión, ha destacat que «aquest acord fixa molt clarament les funcions i tasques de les educadores i dels educadors, que ja no seran monitors de menjador ni d'activitats complementàries, així com la distribució de la jornada laboral, concretant les hores d'atenció directa a l'alumnat, les de coordinació i les de seguiment d'alumnat», i ha afegit: «Ara tenen per escrit el dret garantit a la formació i a més s'obri el procés de negociació per a estudiar la possibilitat de que siguen considerats grup B de la Generalitat. Per tant, pensem que tothom pot estar molt satisfet i sobretot és un pas més per a garantir la qualitat educativa al nostre alumnat».
L'acord determina, entre altres aspectes, l'aplicació del Decret 175/2006, de 24 de novembre, del Consell, pel qual es regulen les condicions de treball del personal al servei de l'Administració del Consell que estableix al seu article 11 els requisits i el procediment per l'aprovació de l'horari de treball del personal els serveis del qual no són d'índole burocràtica i es presten als centres docents no universitaris.
A més a més, s'han concretat les funcions i tasques pròpies d'aquest personal per l'atenció directa i professional de l'alumnat als centres docents públics de la Comunitat Valenciana. Atenent a aquestes funcions s'ha fet necessari establir criteris de distribució de tasques dintre de la jornada laboral que permeten l'atenció de les diverses funcions marcades.
La negociació tècnica s'ha dut a terme amb la finalitat d'evitar situacions de discrepàncies i conflictes, aconseguir que el servei públic siga prestat de la manera més eficaç i eficient, i que el personal empleat públic realitze la seua activitat en un clima de confort laboral.