Més de 2.200 persones són contractades per entitats locals de la Comunitat Valenciana a través de Labora
Aquestos contractes tenen una duració de de 12 mesos i s'emmarquen en els plans de foment de l'ocupació Avalem Experiència Plus i Avalem Joves Plus
El Servei Valencià d'Ocupació i Formació tracta de millorar l’inserció laboral dels col·lectius amb majors dificultats
Més de 2.200 persones han començat a treballar en entitats locals de la Comunitat Valenciana, dins de les actuacions dels programes Avalem Joves Plus i Avalem Experiència Plus del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora).
Les propostes es dirigeixen, d'una banda, a joves d'entre 16 i 29 anys donats d'alta en Labora i en el Sistema Nacional de Garantía Juvenil, així com, d'altra banda, a persones desocupades majors de 30 anys inscrites com a demandants d'ocupació en Labora.
Les contractacions tenen una durada de 12 mesos i permetran a aquestes persones adquirir experiència professional i millorar la seua ocupabilitat. Cal assenyalar que es presta especial atenció a les persones en risc d'exclusió social, o en situació de desocupació de llarga duració.
Cada entitat local ha contractat el personal segons les seues pròpies necessitats per a cobrir llocs que requerisquen qualificació o sense ella.
Aquestes actuacions, que compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, són una continuació de les que Labora realitza des de fa anys i que venen oferint dades molt positives, ja que més d'una tercera part de les persones participants ha trobat ocupació sis mesos després de finalitzar l'actuació.
Tots dos programes compten amb una dotació inicial d'uns 52 milions d'euros. Al voltant de 1.300 persones seran beneficiàries en Avalem Experiència Plus, a la qual s'han acollit 554 entitats locals valencianes, mentre que són prop d'un miler més en Avalem Joves Plus, repartides en 543 ajuntaments, mancomunitats o els seus organismes autònoms.
Amb aquesta acció, Labora es proposa millorar l'ocupabilitat de diferents franges de la població activa, adaptant diferents projectes de foment de l’ocupació a les particularitats de cadascuna d'elles, i així poder millorar la seua integració o reinserció en el mercat laboral.
Avalem Joves es va iniciar en any 2016, oferint oportunitats a joves en ajuntaments i altres entitats municipals. Prop de 45.000 d'elles han participat en accions formatives, i més de 30.000 han completat programes de foment d'ocupació, corresponent la meitat d'aquesta xifra a Avalem Joves Plus, que ofereix contractacions de 12 mesos en entitats locals i es dirigeixen a persones beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
L'estratègia Avalem Experiència, per altra banda, es va posar en marxa l'any 2017. Dirigit a la població major de 30 anys (tant d'alta com de baixa qualificació) i incorporant una visió inclusiva i la perspectiva de gènere en les seues accions, incideix especialmente en persones majors de 45 anys i que porten més de 12 mesos en situació de desocupació. Els bons resultats previs avalen la continuïtat d'aquesta actuació: fins a 2022, més de 300.000 persones es van beneficiar de les seues diferents accions d'ocupació i formació.
El Servei Valencià d'Ocupació i Formació té a la disposició de la ciutadania un butlletí on, els qui se subscriguen, rebran informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. El procés és totalment gratuït i pot realitzar-se en el següent enllaç