elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els escriptors Silvestre Vilaplana i Xavier Aliaga se citen aquest divendres al pati de la Biblioteca a Xàtiva

Els escriptors Silvestre Vilaplana i Xavier Aliaga se citen aquest divendres al pati de la Biblioteca a Xàtiva
  • Realitzaran una tertúlia literària i presentaran els seus llibres emmarcats en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Clandestina

MÉS FOTOS
Els escriptors Silvestre Vilaplana i Xavier Aliaga se citen aquest divendres al pati de la Biblioteca a Xàtiva - (foto 2)

Aquest divendres 17 de maig, a les 19 hores, en el pati de la biblioteca, tindrà lloc una tertúlia literària amb la presència dels escriptors Silvestre Vilaplana i Xavier Aliaga amb motiu de la publicació, dins de la col·lecció Crim.cat de l’editorial Clandestina, dels llibres Àngels de la mort de Vilaplana i Això no és un western d’Aliaga. L’acte, emmarcat en el Cicle «Converses a la Biblioteca», estarà moderat per la professora Carme Gosàlbez.

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) és professor de Filologia Catalana. Conrea la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de les novel·les Les cendres del cavaller guardonat amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i posteriorment amb el Premi de la Crítica Serra d’Or; El quadern de les vides perdudes (Premi Alfons el Magnànim), o L’estany de foc, distingit amb el Premi Blai Bellver de Narrativa. Vilaplana és també un autor destacat dins de l'àmbit de la literatura infantil i juvenil, amb èxits com La mèdium (Premi de la Crítica Serra d’Or Juvenil) o El triangle rosa (Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil). També ha publicat les novel·les Un sepulcre de lletres minúscules, Resurrecció, La frontera negra, Els dimonis de Pandora i La mirada d’Al-Azraq.

Xavier Aliaga (Madrid, 1970) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i desenvolupa la seua activitat professional com a periodista. La seua trajectòria com a novel·lista comença l'any 2005 amb el títol Si no ho dic, rebente. Amb aquesta obra, publicada per l'editorial Moll, obté el Premi Vila de Lloseta de narrativa. Amb Els neons de Sodoma, apareguda el 2009, guanya el premi Andròmina de narrativa dels Premis Octubre de l'any 2008. L'any 2011 publica l'obra Vides desafinades, títol que li val el Premi Joanot Martorell de narrativa de Gandia del mateix any i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa del 2012. També és autor de la novel·la juvenil El meu nom no és Irina, publicada l'any 2013 i guanyadora del Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa i del Premi Samaruc de l'Associació de Bibliotecaris Valencians del 2014; i de la novel·la negra Dos metres quadrats de sang jove, apareguda l'any 2014. Amb la novel·la Les quatre vides de l'oncle Antoine es va adjudicar el premi Pin i Soler 2017 de Tarragona i amb Ja estem morts, amor va ser nominat al premi Llibreter 2022.

 

Pujar