elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’

El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’
  • La mostra forma part de la programació de 2024 dedicada a l’espai que continuarà amb les exposicions ‘Mediterrània’ (8 de maig) i ‘Up to Space. Missió Espacial’ (16 de maig)

MÉS FOTOS
El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ - (foto 2)
El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ - (foto 3)
El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ - (foto 4)

El Museu de les Ciències presenta la nova exposició ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ que el públic podrà visitar a partir d’este dimarts 30 d’abril i que proposa un recorregut per l’únic satèl·lit de la Terra des de les primeres observacions fins a les noves missions espacials que apunten cap a la Lluna passant per l’esdeveniment que va suposar el primer pas d’un ésser humà sobre la seua superfície. La mostra s’ha realitzat gràcies a la col·laboració amb AVANQUA, la Fundació Obra Social ‘La Caixa’ i l’Agència Espacial Europea (ESA).

Estructurada en quatre àrees temàtiques, el visitant coneixerà ‘La Lluna a través de la història’ que mostra l’interés que sempre ha despertat en l’ésser humà este satèl·lit, ja que hi ha registres d’observacions astronòmiques que daten de la prehistòria. Entre les peces exhibides, destaca una rèplica d’un telescopi de Galileo Galilei.

El segon espai, ‘La Lluna en dades’, està dedicat a conéixer millor l’estructura lunar, la composició del sòl i el paisatge lunar (cràters, zones fosques i clares), les fases de la Lluna, entre altres aspectes, que el públic descobrix a través de diferents interactius i audiovisuals.

En ‘Exploració lunar: passat i futur’, es recorren les missions de la NASA des de les mítiques Apollo fins a les actuals. S’exposa una rèplica del seient del mòdul de comandament de la missió Apollo 11, el vehicle que acollia els astronautes durant la major part de la missió: llançament, trajectòria translunar, òrbita lunar i retorn a la Terra.

Amb el títol ‘Futur’, la quarta àrea està dedicat al programa Artemis, una sèrie de missions lunars dirigides per la NASA i que suposa el primer pas per a aconseguir establir una presència humana a llarg termini en la Lluna i preparar-se per a missions a Mart.

Astronautes al Museu de les Ciències

Una altra de les novetats, a partir del 8 de maig, serà la mostra ‘Mediterrània’ realitzada en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia que representa el Mediterrani de hui i d’ahir, utilitzant imatges obtingudes de la tecnologia espacial més avançada disponible i, en alguns casos, processada únicament per al projecte per les agències espacials italiana i europea i per Telespazio/e-Geos.

Seguint amb els continguts dedicats a l’astronomia i l’exploració espacial, l’exposició ‘Up to Space. Missió Espacial’, prevista per al 16 de maig, proposarà al visitant una aventura que li permetrà fer un entrenament espacial, viatjar i sobreviure en l’espai coneixent les característiques des del punt de vista científic. Utilitzant mòduls interactius i objectes originals, el públic aprendrà sobre la vida quotidiana dels astronautes.

‘Up to Space. Missió Espacial’ és una exposició coproduïda pel Museu Universum® -Centre de Ciències de Bremen- i la Fundació Obra Social ‘La Caixa’ amb la col·laboració d’AVANQUA i l’Agència Espacial Europea (ESA).

Conferència Agència Espacial Europea

La responsable d’Educació i Comunicació de l’Agència Espacial Europea (ESA), Sandra Benítez, impartirà la xarrada ‘Agència Espacial Europea: Explorant l’Univers per a cuidar millor del nostre planeta’. La cita, de lliure accés fins que es complete l’aforament, serà el dijous 16 de maig a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En la seua conferència, mostrarà les troballes més significatives aconseguides per les missions científiques de l’ESA en el camp de l’astronomia espacial, que no solament expandixen l’enteniment de l’univers, sinó que també contribuïxen a la protecció ambiental, fomenten la cooperació internacional, estimulen el progrés econòmic i enriquixen la qualitat de vida en el nostre planeta. També oferirà una ullada a les futures missions que permetran un coneixement més profund dels orígens de l’univers i la possibilitat de descobrir mons habitables més enllà del nostre sistema solar.

Pujar