elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol repta a la seua ciutadania a caminar

Rafelbunyol repta a la seua ciutadania a caminar

    L'Ajuntament de Rafelbunyol ha llançat un repte a la seua ciutadania per promoure els desplaçaments a peu. Mitjançant la instal·lació d'una aplicació que conta passos, es premiarà a qui acumule més passos al llarg d'un mes.

    El repte va començar ahir a través de l'app Light que s'emmarca dins del projecte "Rafelbunyol a Peu, Xino-Xano" que tracta de recuperar el fet de caminar com el mitjà transport tradicional i prioritari per consum de proximitat i la promoció de la sostenibilitat ambiental mitjançant la transformació dels hàbits de mobilitat urbana.

    "Es tracta de recuperar un hàbit tradicional que permet conéixer millor al veïnat, fer activitat física, descobrir els comerços locals, fer la compra en el poble i sobretot adquirir hàbits de vida saludables i reduir la petjada mediambiental" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

    Un repte molt ambiciós amb el que es pretén donar una volta a l'esfera terrestre entre tots i totes, és a dir, recórrer 40.000 km en un mes sumant els passos de tota la ciutadania de Rafelbunyol. Per a motivar que participe la població, se sortejarà una bicicleta plegable entre les persones que més passos acumulen.

    Per una altra banda, ahir, dins del mateix projecte es va celebrar una conferència del científic Fernando Valladares, Premi Jaume I i Premi de Comunicació Ambiental de la Fundació BBVA, al voltant de l'impacte que genera la nostra manera de desplaçar-nos, de viure i de consumir.

    Fernando Valladares és biòleg investigador del CSIC i professor associat en la Universidad Rei Juan Carlos de Madrid reconegut per les seues nombroses investigacions sobre la biodiversitat i els impactes del canvi climàtic en els ecosistemes.

    La tercera acció de la campanya Rafelbunyol a peu, xino-xano va ser una activitat intergeneracional al parc La Senyera amb una formació en ODS i una reconstrucció del Rafelbunyol d'abans a través de les històries de vida de les persones que havien tingut comerç a les dècades dels setanta al noranta a Rafelbunyol, abans de l'expansió i creixement poblacional del municipi.

    Pujar