Navarro assegura que la denominació Cava de Requena suposa un ‘revulsiu socioeconòmic i qualitatiu’ per al sector
La consellera d’Agricultura destaca l’esforç dels viticultors i reconeix la qualitat dels espumosos de proximitat
S'ha celebrat una reunió amb el sector per celebrar conjuntament la notícia que dona llum verda a un etiquetatge clau per a l’impuls de la seua comercialització
La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha celebrat juntament amb amb representants del ‘Cava de Requena’ la recent sentència del TSJ que avala el dret del cava valencià a utilitzar el terme ‘Requena’ en la comercialització del producte de Denominació d’Origen Protegit (DOP). Una resolució que ha estimat positivament els recursos presentats per la Conselleria d’Agricultura i els propis productors i que “de segur suposarà un revulsiu socioeconòmic encoratjador i gratificant per a la visibilització i promoció d’un dels nostres productes de proximitat per excel·lència”, segons ha assenyalat la consellera.
Navarro ha volgut posar en valor “l’esforç inesgotable del sector al que sempre hem acompanyat i acompanyarem per generar majors impactes en l’economia productiva valenciana i que, per fi, se’ns reconega la qualitat i proximitat que atresoren els nostres camps i les persones que el treballen”.
De fet, la màxima responsable de la política agroalimentària valenciana ha insistit en què “en aquestes dates pròximes tan assenyalades que ens reunim i celebrem amb la gent que estimem, ens animem a comptar sempre en les nostres taules amb productes de quilòmetre zero, com ho és el ‘Cava de Requena’, perquè el Nadal és valencià”.
Fent refèrencia a la sentència, durant la reunió amb el sector i en la que també han participat el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, i l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, s’ha refermat el compromís per seguir reforçant la marca de proximitat, atorgar-li major visibilitat i èxits per un major creixement.
En aquesta línia, la consellera ha ressenyat que no es tracta sols d’un producte de proximitat sinó que, a més, “promou el desenvolupament rural, la millora de la qualitat de vida, té un menor impacte sobre el medi ambient i un impacte econòmic de prop de 30 milions d’euros”.
Cal ressenyar que a Requena hi ha 700 viticultors que es dediquen a la producció de raïm per a cava, i que son punters en l’elaboració de cava ecològic produint, aproximadament, una tercera part del total de producció de cava ecològic.