elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Plataforma per la reversió del Vinalopó planteja judicialitzar la pròrroga de la concessió sanitària del Departament si es porta a terme

La Plataforma per la reversió del Vinalopó planteja judicialitzar la pròrroga de la concessió sanitària del Departament si es porta a terme
  • La Plataforma es reunirà demà a Madrid amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a qui agraeix el camí iniciat per blindar la sanitat pública amb el projecte de llei anunciat aquesta setmana

MÉS FOTOS
La Plataforma per la reversió del Vinalopó planteja judicialitzar la pròrroga de la concessió sanitària del Departament si es porta a terme - (foto 2)

 

La Plataforma per la reversió de l'Hospital Vinalopó s'ha desplaçat avui a les Corts per assistir al debat de la PNL (Proposició No de Llei) presentada per Compromís per exigir la reversió a la gestió pública de l'únic departament de salut a mans d'una empresa privada, el d'Elx/Crevillent i que afecta les poblacions del sud de la província d'Alacant.

La ciutadania organitzada ha tornat a exigir la reversió a les portes del parlament valencià amb una concentració i s'ha plantejat judicialitzar la pròrroga que pretén fer la Generalitat Valenciana, si es porta a terme, una decisió que de moment han manifestat els màxims responsables del govern valencià i que no està avalada per cap informe ni auditoria.

"No hi ha informes ni auditoria que avalen la pròrroga que vol fer el govern valencià, seria la primera pròrroga d‟aquestes característiques i podria suposar un enriquiment injust. La resta de departaments a mans privades han acabat el contracte i han passat a la gestió pública. Aquest no. Des de la plataforma dubtem de la legalitat jurídica de la pròrroga esmentada amb una inversió per part de l'empresa ja amortitzada", ha explicat Eva Irles, integrant de la plataforma.

"El president autonòmic, Carlos Mazón, així com el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, avalen la decisió de prorrogar el contracte a una empresa que ja n'ha amortitzat la inversió i que no es justifica amb dades. Hem demanat els informes que suposadament avalen la pròrroga sense èxit, no en tenen, no existeixen. Sembla que aquest Govern valencià prefereix defensar els interessos econòmics d'una empresa privada que no pas el dret a la salut de la ciutadania que representa", ha matisat Irles.

Segons ha concretat, "si s'han revertit a la gestió pública la resta de departaments privatitzats amb el model Alzira, sistema de concessions sanitàries que ha demostrat ser un fracàs, no entenem per què el nostre no. Demà la plataforma ens reunirem amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a Madrid a qui agraïm el camí iniciat per blindar la sanitat pública amb la proposta de llei de la gestió pública del sistema de sanitat i que esperem que prospere amb totes les garanties".

Cadena humana

Per la seua banda, Teresa Boix, crevillentina i també integrant de la plataforma, ha animat la ciutadania a acudir aquest dissabte 18 a la manifestació organitzada per la plataforma a Elx i que sortirà a les 10 h des de les Xemeneies per arribar a l'Hospital del Vinalopó on faran una cadena humana que envoltarà el centre hospitalari.

Boix ha recordat les múltiples raons per les quals s'ha organitzat la ciutadania entre les quals hi ha la fugida de professionals per l'alta pressió, els canvis continus de facultatius, les demores en atenció primària, les retallades de plantilles en especialitats com pediatria o psiquiatria, les condicions laborals dels professionals que estan desbordats i el minvament en la qualitat assistencial que pateix la ciutadania d'aquest departament de salut.

La plataforma porta recollides unes 10.000 signatures des que es va crear ara fa tres mesos, moment en què es va fer pública la intenció de la Generalitat Valenciana de prorrogar el contracte mentre ha assumit la gestió pública de la resta de departaments, feina que va iniciar el Govern autonòmic anterior i que acabaria amb la reversió del Departament de Salut d'Elx/Crevillent quan finalitze el seu contracte el maig de 2025.

Pujar