L'Ajuntament impulsa l’emprenedoria i la creació d'empreses
L'Ajuntament de Vila-real disposarà de dos despatxos i un espai diàfan en el nou centre de negocis Efecte Vila-real que la Caixa Rural Vila-real està habilitant en l'avinguda de la Murà. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, han presentat aquest matí el projecte, que posarà a la disposició de les empreses de la ciutat infraestructures com espais per a oficines, treball col.laboratiu o en xarxa, a més d'aula de formació i serveis empresarials, amb l'objectiu de donar suport a la creació d'empreses joves i fomentar l’emprenedoria. L'Ajuntament aportarà 150.000 euros en quatre anys en el marc del conveni que signarà amb la Caixa Rural per a impulsar aquest centre.
“Moltes vegades, les empreses que estan naixent es troben amb dificultats per a accedir a infraestructures empresarials; el que oferim en aquest nou centre de negocis és la possibilitat de comptar amb aquestes infraestructures empresarials sense la forta inversió que requeriria establir-se en un local propi”, explica Portalés. Per a això, Efecte Vila-real posa a la disposició de les empreses, amb prioritat per a les societats joves i cooperatives, despatxos, aula de formació, espai per al treball en xarxa o networking, aules de coworking i serveis administratius i empresarials, com atenció telefònica, reprografia, domicili social, traducció o assessorament.
A més, el centre de negocis obrirà també una oficina virtual, que oferirà serveis telemàtics també per a empreses que no disposen de capacitat inicial d'inversió per a establir-se en un local o despatx. La idea de Caixa Rural és la d'afavorir descomptes en les tarifes als joves vila-realencs i a les cooperatives xicotetes, així com establir condicions preferencials en el crèdit per a les empreses que s'instal.len en el centre de negocis. En tot cas, Portalés adverteix de la conveniència de disposar d'un pla de viabilitat empresarial abans d'emprendre la constitució d'una nova mercantil.
Amb un total de 482 metres quadrats i 11 despatxos, el centre Efecte Vila-real reserva un espai per a ús municipal. “L'Ajuntament comptarà amb dos despatxos, per als quals estem estudiant diferents opcions, com la possible instal.lació de les seus d’Ucovi o Globalis, dues entitats molt vinculades també a la finalitat d'aquest centre de negocis per al desenvolupament del nostre teixit empresarial, el foment de l’emprenedoria i la dinamització econòmica”, valora Benlloch. L'alcalde assenyala, a més, que la creació d'aquest centre de negocis “entronca amb la política d'impuls a l'esperit emprenedor que hem vingut implantant en els últims anys”.
Com exemple, el primer edil s'ha referit a la Biblioteca Universitària del Coneixement, “que ara està plena no de llibres sinó de talent”, amb la seu de la Plana de la UJI, l'espai de coworking de Vilabeca o l'oficina d'atenció a l'emprenedor del Pacte per l'Ocupació en els municipis de la zona ceràmica, per la qual han passat ja més de 150 emprenedors. La col.laboració amb els Vivers d'Empreses de la Cambra de Comerç o els programes d’ARA Treball i ARA Formació, dels quals cada any es beneficien una mitjana de 500 vila-realencs, són altres de les accions impulsades per la regidoria d'Economia, dirigida per l'edil Pasqual Batalla.
“És important escoltar les iniciatives que arriben des de la mateixa societat, perquè la col.laboració de l'Administració amb entitats, i més de la solvència i l'arrelament de Caixa Rural Vila-real, no pot resultar sinó un èxit”, afegeix Benlloch. L'alcalde preveu poder signar el mes que ve el conveni del centre de negocis Efecte Vila-real, que contempla una inversió municipal de 150.000 euros en quatre anualitats de 37.500 euros.